Compte arrere per a Setmana Santa. A partir d’aquest divendres, Espanya tancarà perimetralment totes les autonomies per a evitar la quarta ona. No obstant això, la restricció no s’aplicarà als turistes estrangers, els qui sí que podran venir a gaudir del turisme nacional. La mesura ha causat gran polèmica i un malestar general entre la població.

Espanya blinda la mobilitat entre comunitats autònomes per Setmana Santa, però s’obri al turisme internacional. Dues mesures contradictòries aplicades en tot el país per a contenir els contagis de coronavirus.

El tancament perimetral és una realitat que ja vivia la Comunitat Valenciana des d’el mes d’octubre passat. Des de fa mesos, cap turista espanyol ha pogut gaudir del territori valencià.

I viceversa perquè, malgrat que la Comunitat compta amb la incidència acumulada més baixa del món i una tendència decreixent, tampoc es podrà eixir per Setmana Santa. Una limitació que també ha tingut efectes positius: ha fet créixer el turisme regional.

Malgrat això, molts valencians han decidit no viatjar aquesta Setmana Santa. Mentre els valencians es queden a casa, el Govern central obri les portes als turistes estrangers. Una mesura contradictòria, polèmica i que no ha sigut ben rebuda per la ciutadania.

Sense poder viatjar, els valencians hauran de fer front a una Setmana Santa casolana i solitària amb l’objectiu de salvar les vacances d’estiu.