Consum celebra hui el seu IV Dia de les Persones, seguint la línia iniciada en 2015. Amb el lema #labolsaquemenospesa, la Cooperativa vol posar en valor la importància que les persones compartim responsabilitats i que la vida està plena de xicotets gestos amb els quals podem aconseguir dia a dia altres més grans en favor de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per a aconseguir més conscienciació, visibilitat i compromís per la igualtat.

Per a això, ha creat ‘la borsa que menys pesa’, una tote bag de cotó amb anses de colors que porta una check-list o llista per a chequear, en la que marcar les xicotetes accions que es realitzen de manera quotidiana per a lluitar contra la desigualtat. Al llarg del dia de hui, tots aquells socis i clients que vulguen celebrar amb Consum el Dia de les Persones poden acostar-se a algun dels supermercats de la Cooperativa per a aconseguir una de les 250.000 borses que es repartiran.

A més, també se sortejarà 5 ‘borses que menys pesen’ amb vals de compra de 50 euros a través de la web www.labolsaquemenospesa.com. Per a participar, només cal fer ‘check’ en les accions o gestos que es realitzen en pro de la igualtat d’oportunitats o per a aconseguir ‘llevar pes’ a la desigualtat. El termini acaba el 12 de novembre i els guanyadors se sabran a partir del 13.

Què bo treballar per la igualtat!

Consum ha posat en marxa recentment el seu III Pla d’Igualtat 2018-2022 amb el qual es compromet a reduir un 20% la bretxa salarial entre dones i homes en 5 anys. Esta bretxa es deu al fet que les dones han accedit de forma més recent a llocs de responsabilitat. Actualment, les dones ocupen el 60% de la direcció dels supermercats i el 30% dels llocs executius.

Amb este Pla, la Cooperativa vol continuar millorant la presència de les dones en llocs de responsabilitat a través d’un nou model de pla de carrera. A més, es preveu aplicar una millora retributiva al personal operatiu, que també contribuirà a reduir la bretxa. D’esta forma, la Cooperativa posa de manifest la seua implicació amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Dels 14.400 treballadors amb els quals la Cooperativa va tancar 2017, el 72,4% són dones, amb una mitjana de 39 anys.

El Gran Premio de Motociclismo que conquista Hollywood