El paro sigue aumentando y cierra el año con 438.000 desempleados en la Comunitat

Cada any, l’augment del consum durant la campanya nadalenca comporta la signatura de milers de contractes. En canvi, enguany marcat per la incertesa que deixa la pandèmia, ni tan sols aquests contractes han salvat el balanç. La Comunitat Valenciana se situa entre les tres amb major increment de desocupació. En concret, l’atur ha pujat durant desembre amb 4.030 aturats més respecte al mes anterior. El nombre total d’aturats ascendeix als 437.701, la qual cosa suposa un 22’41% més que l’any anterior.

Al llarg de l’any, la Comunitat ha registrat 80.137 persones desocupades més. Això suposa un augment del 22,41% respecte al final de 2019, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de la Comunitat Valenciana sumen 36.825 persones parades més el mes de desembre. Un augment d’un 0,96% respecte al mes anterior. Per part seua, els contractes nadalencs han patit una caiguda del 15% respecte a l’any anterior, segons l’informe d’Adecco.

La tercera amb més parats

La Comunitat Valenciana se situa entre les autonomies amb un major increment de la desocupació el mes passat. És la tercera, per darrere de Catalunya (amb 12.863 aturats més); Castella i Lleó (amb 5.019 persones més en les llistes de l’atur); i per davant de Castella-la Manxa (amb 3.621 aturats més); Andalusia; Madrid; Aragó i Galícia, que superen els 2.000 més. L’atur ha baixat només en dues autonomies, País Basc i Balears, i ha pujat en les 15 restants.

La pujada “reflecteix l’impacte de la pandèmia en l’activitat econòmica”, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. El mes de desembre va finalitzar amb 3.888.137 persones inscrites en situació de desocupació a Espanya.