Mantenir, enaltir, enriquir i recuperar l’horta valenciana, les seues tradicions i festes. Amb aquest objectiu es va fundar fa 7 anys l’Associació Cultural l’Horta. Un col·lectiu format per persones de tota la província de València i que, amb la figura de la Reina de l’Horta i festeres, recorre la geografia valenciana per mostrar, al seu torn, tota la riquesa cultural i gastronòmica de la zona.

El seu president, Manuel García-Pardo, i una de les seues festeres, Francisca Garrote, han estat en el plató de ‘Vive las Fiestas’, en 7 Televalencia, per parlar-nos de la seua atapeïda agenda.  I és que, el col·lectiu no solament participa en innombrables festes, també organitza d’altres. Una infinitat de celebracions que sempre tenen lloc en llocs emblemàtics i simbòlics de la zona com a barraques, alquerías, castells…


Tots dos han destacat el fruit que està tenint el seu treball i la importància de la promoció de l’Horta Valenciana. Especialment, han remarcat la seua contant aposta per seguir indagant perquè no es perden alguns dels seus costums i que unes altres ressorgisquen amb tota la seua esplendor.

No és un treball fàcil, asseguren, però si satisfactori quan el resultat “és recuperar tot el que s’ha deixat enrere”. I el seu esforç no és inútil, ja que cada vegada són més visibles i compten amb el suport de més gent.