LaLiga ha comunicat als clubs involucrats i les autoritats corresponents el resultat de les investigacions realitzades per a dirimir el succeït entre els jugadors del Cadis CF i València CF en l’última jornada.

Després de l’anàlisi dels elements, es conclou que no s’ha trobat en cap dels suports disponibles en LaLiga cap prova que el jugador Juan Torres Ruiz (Juan Cala) insultara en els termes denunciats a Mouctar Diakhaby.

Concretament, han sigut examinats els arxius audiovisuals i digitals disponibles; s’han analitzat els àudios de la trobada i imatges emeses; i el difós en les diferents xarxes socials.

Per a poder complementar l’informe, LaLiga ha contractat a una empresa especialitzada. Aquesta ha realitzat una anàlisi de lectura de llavis de les converses i un estudi del comportament dels jugadors.

LaLiga reitera la seua condemna contra el racisme en totes les seues formes. A més, manté el seu compromís de lluita permanent contra qualsevol tipus de manifestació en aquest sentit. Assegura que continuarà treballant amb la finalitat de protegir els valors d’igualtat i respecte en la competició.

EL VALÈNCIA RESPON A LALIGA

El club taronja ha emès un comunicat en el qual mostra el seu desacord amb la investigació. “Que no s’hagen trobat proves no significa que no es produïra aqueix fet”, explica l’equip.

En cap cas el Club canvia la seua opinió sobre el que va succeir durant el partit i manté el seu total suport a Diakhaby. El nostre objectiu és veure un canvi, veure una resposta apropiada a aquest incident tan greu, veure moviment per a canviar les normatives i les actituds a l’hora de fer front a aquest tipus de problemes cada vegada que sorgisquen”, asseguren.

De la mateixa manera, el València CF considera positiu el fet que s’hagen iniciat converses per a establir nous protocols necessaris per a fer front al racisme en el futbol.

A més, asseguren estar “molt orgullosos” de Diakhaby, la plantilla i els tècnics per la seua reacció durant el partit. “Va ser un episodi sense precedents en el futbol. Estem convençuts que servirà per a impulsar un canvi real en la normativa. Arribats a aquest punt és necessari continuar treballant amb LaLiga, les institucions i la resta dels clubs per a assegurar que aquest tipus d’incidents racistes no es repetisquen mai més”, ha conclòs.