La Unió Musical de Godelleta ha aconseguit el màxim guardó del 42 Certamen de Bandes de la Diputació de València que s’ha celebrat en el Palau de la Música de València. L’agrupació s’ha alçat amb el primer premi i esment d’honor de la Secció Especial amb 360,5 punts, un concurs molt competitiu amb prop de 600 músics de tretze bandes concursants i dues convidades.

Els de Godelleta han actuat sota la direcció de Juan José Navarro Hernández, han interpretat l’obra obligada per a aquesta secció, que ha estat “Lauro” de José Alama Gil. La guanyadora de la Secció Especial ha rebut una ajuda de 5.000 euros per la seva participació i el premi de 2.500 euros per alçar-se amb el primer lloc de la seva categoria. Com a obra de lliure elecció han tocat “La batalla de Rande” de Juan Gonzalo Gómez Deval, també han tocat el pasdoble “Goya” de Julián Palanca. El jurat que ha atorgat aquest premi està compost per Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Juan Gonzalo Gómez Deval, Francisco Signes Castelló i Beatriz Fernández Aucejo, cinc reconegudes personalitats del món de la música, i compta amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius. Ha actuat com a secretari i gestor del Certamen el cap de Promoció Cultural, Josep Vidal.

Abans de l’actuació de la Unió Musical de Godelleta en la categoria regna, s’ha celebrat el concurs de la Secció Segona, guanyat per la Societat Musical La Pau de Setaigües, on competeixen bandes inferiors a 70 músics en l’escenari. En la Secció Segona l’ajuda que concedeix l’Àrea de Cultura per la participació és 4.000 euros, mentre que el premi per a la banda guanyadora ascendeix a altres 2.500 euros. La Societat Musical Setaigües ha interpretat com a obra obligada “Pumpkins” de Juan Gonzalo Gómez Deval, mentre que l’obra de lliure elecció ha estat “Poème du feu” d’Anada Gotkovsky, i el pasdoble ha estat “La Pau de Setaigües”, una obra de Manuel Bernal Nieto. El jurat ha valorat amb 331’5 punts als de Setaigües que els ha portat a alçar-se amb un primer premi i esment d’honor.