Els equips de salvament marítims ja compten amb les últimes tecnologies per a salvar vides en les platges. I és que el dron Auxdron Lifeguard ha rescatat aquest dimecres a tres banyistes atrapats per un corrent en la platja del Port de Sagunt. 

Així doncs, ha socorregut a dos banyistes de 30 anys i, en una segona intervenció, a una dona de 50 anys. Tots ells es trobaven atrapats per l’onatge en la platja del Port de Sagunt.

En veure que el grup de persones es trobaven a uns 70 metres de la riba i no aconseguien eixir, un altre banyista va donar avís als serveis de salvament.

L’aparell llança un jupetí salvavides que s’activa en contactar amb l’aigua salada i aconsegueix mantenir fora de perill als qui estiguen en dificultats de flotabilitat fins que arriben els equips de rescat. «Des que escoltem l’avís vam ser molt ràpids i en menys d’un minut estàvem damunt de les persones en perill», ha relatat Diego Torres, pilote d’Auxdron Lifeguard qui ha treballat en coordinació amb els socorristes. 

Auxdron Lifeguard és un dels 15 projectes de l’espai col·laboratiu Col·lab del centre d’innovació Les Naus i està impulsat per l’empresa General Drones. Enguany els drones de salvament de General Drones estan pilotant les platges de Port de Sagunt i durant el mes de juliol van estar en la platja mallorquina de Muro.