Fiesta y pólvora en Burjassot

La pólvora serà la protagonista indiscutible de les festes patronals en honor a Sant Roc de Burjassot dilluns que ve 14 d’agost. I ho serà perquè, aqueix dia, es celebrarà en el municipi la baixada i rodà infantil i el VII Concurs de Mascletades Nocturnes Ciutat de Burjassot.

La primera de les cites portarà, a les 20 hores, a xiquetes i majors a l’Ermita del Patró, on es durà a terme, abans de començar la baixada infantil, la benedicció de les canyes que es portaran durant l’acte. Una vegada beneïdes, i amb tot preparat per part de la Clavaria de Sant Roc 2017, encapçalada per José López Tercero García Muñoz, i per la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, sobre les 20:30 horess’iniciarà la baixada tenint el seu punt final en la parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Abans d’arribar a la seua destinació, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la rodà infantil. Tot açò comptant també amb els més xicotets components de la Penya El Coet de Burjassot.

De nou, la Plaça de l’Ajuntament serà el punt de trobada a les 23 hores, ja que, des de la mateixa, s’eixirà per a gaudir del VII Concurs de Mascletades Nocturnes Ciutat de Burjassot, patrocinat per la Regidoria de Festes, acompanyats de l’Agrupació Musical Los Silos. La primera parada serà en el camp de futbol del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado on, sobre les 00:00 h, la primera de les pirotècnies, Pirotècnia Murciana, il·luminarà el cel de Burjassot omplint-ho de llum i color. Més tard, sobre les 00:45 h, serà el torn de Pirotècnia del Mediterráneo que farà el propi en l’aparcament de les Palmeres.

La nit acabarà sobre l’1:30 h de la mà de la Penya El Coet de Burjassot, encarregada de la Gran Coetà que tindrà lloc en el “coetódromo” instalat en les proximitats del camp de futbol del Burjassot CF.