Lluis Vives

La Policia Nacional del València ha desallotjat sense incidents el col·legi major Luis Vives, de l’ocupació del qual anaven a complir-se dos mesos dissabte que ve. El desallotjament s’ha dut a terme a primera hora del matí i els policies han identificat a les cinc persones que es trobaven en el seu interior, que han abandonat l’edifici posteriorment.

La Policia ha lliurat les claus del col·legi major a la Universitat i la situació en la zona és de total tranquil·litat, segons les mateixes fonts.

Des que el passat 1 maig es produïra la primera ocupació d’aquest edifici propietat de la Universitat de València s’ha intentat a través d’un procés de mediació que fóra desallotjat de manera pacífica i mitjançant el diàleg, encara que finalment ha sigut una ordre judicial la que ha aconseguit aqueix desallotjament.

El primer assalt al col·legi major Luis Vives es va produir el passat 1 de maig, quan una vintena d’okupes va entrar en l’edifici, la qual cosa va portar a la Universitat de València, propietària de l’edifici, a incrementar la vigilància i reposar la tanca provisional de seguretat que ho envoltava.

Un dia després, dos vigilants de seguretat van resultar ferits en intentar impedir que un altre grup d’okupes se sumara als quals ja estaven a l’interior.

El 10 de maig, un grup de quaranta persones van desmuntar part del clos de seguretat que envoltava l’edifici i deu d’ells es van introduir per les finestres i van substituir als quatre okupes que romanien en el seu interior.

La Universitat va reforçar la seguretat amb un doble barrat que no va evitar un nou assalt el 12 de maig, en el qual un nombre indeterminat de persones van trencar les tanques i van accedir l’edifici, prenent el seu control.

Aquest col·legi major va ser tancat en 2012, després que dos informes independents i externs a la Universitat, així com un informe de la Unitat Tècnica de la institució, detectaren “greus” dèficit estructurals que impedien la utilització de l’edifici pels riscos que podia suposar per a la seguretat de les persones.