ona calor

La Conselleria de Sanitat ha activat per el nivell alt o taronja per temperatures que podrien superar els 39 graus en més de 70 municipis de la Comunitat Valenciana.

L’alerta per calor afecta a zones de les comarques de la Vall d’Aiora, La Ribera Alta, La Costera, La Vall d’Albaida i El Comtat.

Més concretament, en els municipis d’Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Jalance, Jarafuel, Teresa de Cofrentes i Zarra. Així com en la zona climatològica compresa pels municipis d’Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, El Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou d’En Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

Respecte a localitats de comarques centrals del sud de la província de València i nord d’Alacant, afecta a Atzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassèquies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent i Montaverner.

També Montesa, Montitxelvo, **Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, **Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig,Vallada Alcosser de Planes, Almudaina, L’Alqueria d’Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, L’Orxa, Muro d’Alcoi i Planes.

La previsió per a matí és que es mantinguen les temperatures en aquestes zones.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han promogut les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a la disposició del ciutadà en la seua pàgina web la informació i consells d’actuació davant una possible ona de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut