torrent

La música, el cinema i les activitats solidàries van omplir Torrent en el cap de setmana previ a les festes nadalenques. Majors i xicotets han gaudit d’una gran varietat d’activitats amb les veïnes i veïns de Torrent sempre com a protagonistes.

Música per Nadal

La música, del tipus que siga, és un element inseparable de les celebracions nadalenques i per això no ha faltat en un cap de setmana carregat d’activitats a la ciutat de Torrent. El dissabte al matí, la parròquia de San José va acollir la celebració d’un concert de l’orquestra d’iniciació de la Unió Musical de Torrent a benefici de l’economat Mare de Déu del Popul. Es tracta de la tercera edició d’aquest concert per a col·laborar amb l’economat de Caritas interparroquial de Torrent, que presta servei a al voltant de 260 famílies, la qual cosa es tradueix en més de 1.200 persones. L’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i la musa de la música, Ana Castro, van participar i van col·laborar amb la iniciativa. A la vesprada, també en la mateixa parròquia, la banda de cornetes i tambors de la germanor del Sant Sopar , va celebrar la novena edició del seu concert a benefici de Caritas, al que va assistir el president de la Junta Central de Germanors, José Vicente Yago, al costat dels representants de la germanor i la Reina de la Trobada, Cristina Peris.

La màgia de la música per Nadal va continuar al llarg de tot el diumenge en diferents punts de la ciutat. Al matí, la Casa de la Cultura va acollir el concert de la família Baviera Fusté. Les interpretacions dels membres d’aquesta família de músics de Torrent, des dels joves aprenents, fins als majors ja consolidats, són ja una cita tradicional en el calendari musical nadalenc de Torrent. L’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, van gaudir de la cita musical.

La música va eixir també al carrer de la mà dels alumnes de la Escola Corda i Arc, al costat de l’escola infantil Veig Veig. Els músics, alguns de sol 3 anys, van realitzar dues sessions, en la plaça de l’Església i en la Carpa de Nadal. En tots dos casos, van congregar al seu al voltant a un gran nombre de persones i afeccionats, entre els quals van estar, les regidores d’Educació i Medi Ambient, Patricia Sáez i Inma Amat, respectivament.

La Escola Coral de Torrent va presentar en el Auditori el seu espectacle “Ha arribat el Nadal”, amb la col·laboració del cor del CEIP Mestalla i del cor d’adults de música negra de Black Bottom. Els intèrprets, dels més xicotets als més majors, van posar veu a un ampli repertori, que va ser des de les nadales tradicionals valencians fins a cançons tradicionals africanes carregades de ritme.

El diumenge a la vesprada, també en el Auditori, va tindre lloc el XXI Concert de Nadal a benefici de Càritas interparroquial de Torrent de la banda sinfónica de la Unió Musical de Torrent. Com a novetat, en la primera part van participar també els alumnes del Conjunt Coral de l’escola de música, per a acompanyar la fantasia sinfónica Els tres reis mags, d’Hugo Chinesta. Es tracta d’un conte de Nadal que combina la música amb una narració. L’alcalde Jesús Ros, així com els regidors d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell; i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, es van sumar a aquesta cita musical i benèfica que supera les dues dècades d’existència.

Aquests són els Centres Comercials que obrin per Nadal i els seus horaris