navideña
Fachada de la casa de Javier Tortosa.

(Pablo Viñado).- Passar pel carrer Sever Ochoa de Sant Vicent del Raspeig entre les set de la vesprada i les deu de la nit és tot un espectacle visual. Des de la setmana passada, la casa del veí Javier Tortosa llueix una esplèndida il·luminació nadalenca que res ha d’envejar a les estrafolàries instal·lacions típiques del continent nord-americà.

Centenars de veïns passen sorpresos cada dia en contemplar el xou de 1.700 watts. “Aquest home s’arruïnarà amb la factura de la llum!”, han de pensar, però res més lluny: segons compte el mateix Javier al Diari Información, el consum elèctric que suposa la seua instal·lació és ínfim. “L’any passat la meua factura va pujar 11 euros i aquest serà de menys de 40 euros. La gent em diu que vaja despesa! Però una estufa encesa tota la nit consume més”.

Confessa que “alguna cosa” sí se li ha anat de les mans, i és que el cost de les llums ha ascendit a prop de 1.500 euros, però adverteix que la seua afició per la decoració nadalenca va a més i ja està pensant l’any que ve. Javier Tortosa en electricista de professió i un amant del Nadal i l’esperit nadalenc en forma de rens, arbres, estreles de neu, garlandes i cortines led. Sempre ha admirat aquest tipus de decoració i la seua afició per ella ha anat en augment des que van nàixer els seus fills.

L’hobby de Javier és a temps complet, i és que admet haver estat tot l’any comprant material de decoració nadalenca i ideant com l’anava a col·locar. Reconeix a més que amb la instal·lació d’enguany s’ha posat “el llistó molt alt” per al pròxim, i no amaga el seu desig per trobar un patrocinador. La seua il·lusió, confessa, és poder il·luminar també la cantonada de la seua casa i afegir-li música a l’espectacle.

Las claves para mantener la línea durante la Navidad