medidas restrictivas al ocio nocturno

(SONIA GARCÍA).- La tercera ona de coronavirus llança a la Comunitat Valenciana les pitjors dades de tota la pandèmia. A l’evolució negativa afectada per les festes nadalenques se li suma la preocupació pel nou cep britànic ja detectada en la Comunitat. Una situació decadent que porta a la Generalitat a plantejar noves restriccions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va advertir dijous passat que es prendran mesures si no s’aconsegueix doblegar la corba. “Hi ha un perill que si no aconseguim doblegar definitivament la corba, hàgem de prendre noves mesures“.

El president autonòmic considera que les mesures restrictives són “l’única solució que tenim”. A més, ha apuntat al fet que les mesures es prolongaran durant mesos. “Hem de seguir uns quants mesos i així eixirem tots junts d’aquest moment tan difícil”, ha afegit Puig.

Després de les declaracions de Puig, l’evolució de la pandèmia no està sent favorable. A la Comunitat Valenciana s’han registrat xifres rècord de contagis i de morts. Sanitat ha confirmat aquest dilluns 1.865 persones ingressades, la qual cosa suposa un increment del 20’8% respecte a la setmana anterior. Tan sols en les últimes 24 hores s’han detectat 1.098 nous casos. En els últims set dies han mort 153 persones, un 30,8% més que la setmana anterior.

Puig no esperarà que el dia 15 expiren les mesures com el toc de queda o el tancament perimetral. La comissió encapçalada per Puig es reunirà a partir d’aquest dijous, segons informa Les Províncies.

Noves restriccions

Tal com assenyalava el president de la Generalitat dijous passat, hi haurà noves mesures restrictives. Està sobre la taula la possibilitat de retardar la volta a les aules amb la finalitat de contenir els contagis. “L’evolució epidemiològica pot fer canviar les coses”, respon el departament d’Ana Barceló a El Mundo.

Des del Col·legi de Metges de València advoquen per un confinament en el cas que la situació empitjore. “Si apel·lant a la responsabilitat no fan cas, ens haurà de quedar un confinament“, va declarar la presidenta, Mercedes Hurtado.