fer entrenadores

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig, engega el programa FER Entrenadors, una nova iniciativa creada per a estimular, reconèixer i recolzar a aquells entrenadors que detecten, gestionen i atrauen el talent esportiu a la Comunitat Valenciana. FER Entrenadors està vinculat al Projecte FER, el programa d’ajudes econòmiques i promoció per a esportistes valencians. Per a beneficiar-se d’aquesta iniciativa, s’han de complir una sèrie de requisits. L’entrenador sol·licitant ha d’haver coordinat durant tot l’any 2017 la preparació de, almenys, dos esportistes que vagen a formar part del FER 2018. A més, ha d’haver nascut a la Comunitat Valenciana. Si no són nascuts a la Comunitat, han d’estar empadronats i residir en la mateixa durant, almenys, els últims 10 anys.

Aquells sol·licitants que complisquen els requisits exigits rebran una única quantia econòmica, l’assignada a la preparació de l’esportista que pertanga a la categoria superior, si es dóna el cas. Les ajudes contemplades segons la categoria en la qual s’incloguen els esportistes són les següents: 6.000 euros per a la categoria Elit, 5.000 per a la categoria Promeses i 4.000 per a la categoria Viver. Si prepara a més de dos esportistes FER, rebrà una quantitat extra de 500 € a partir del tercer atleta entrenat, amb independència de la categoria FER a la qual pertanguen tals esportistes addicionals. El màxim d’esportistes acumulables per a l’ajuda serà de 3 (del tercer al cinquè).

Les ajudes del programa FER Entrenadors solament s’atorgaran a aquells tècnics que preparen esportistes de disciplines individuals o per parelles. Mai a preparadors físics, fisios o altres perfils del grup de treball de l’esportista. A més, el sol·licitant haurà d’acreditar la llicència i la titulació oficial d’entrenador, documents que hauran d’estar certificats per la federació corresponent, en el cas de la llicència, i per l’entitat corresponent, en el cas de la titulació oficial. El termini per a presentar les sol·licituds s’obrirà el 12 de febrer i conclourà el 2 de març. Els tècnics sol·licitants podran formalitzar-les a través de la pàgina web del Projecte FER: www.proyectofer.es.

Segons Elena Teixidor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, “amb aquesta nova iniciativa volem convertir al Projecte FER en un programa integral que no solament englobe als esportistes, sinó també als principals entrenadors valencians, que podran disposar de més mitjans per a millorar els seus coneixements. En suma, volem fer un pas més perquè la Comunitat Valenciana es convertisca en focus d’atracció i en un referent per als millors esportistes, no solament nacionals, sinó també internacionals”.

Amb tot açò, l’entitat presidida per Juan Roig ratifica el seu propòsit de contribuir al fet que l’esport i els esportistes de la Comunitat obtinguen els millors resultats possibles en les grans competicions nacionals i internacionals.