La EMT condenada a pagar 61.000 euros a una pasajera

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) pagarà més de 61.000 euros a una passatgera de València. Així consta en la resolució del Jutjat de Primera Instància número 12 de la ciutat. Aquest considera que l’EMT és culpable de la ruptura de maluc d’una dona que viatjava en un dels seus autobusos.

El fet va ocórrer al juny de 2016. La víctima de 77 anys va accedir al bus i el conductor va arrancar de forma brusca. La senyora va caure a terra al costat de la màquina de cobrament on no hi havia cap agafador. Després del succés, va haver de ser operada per una fractura de maluc.

La víctima reclamava a l’EMT 30 dies de limitació greu, 310 de limitació moderada, 364 de limitació lleu i 1.000 euros per intervenció quirúrgica. Finalment, l’EMT pagarà una indemnització total de 61.840,83 euros més els interessos legals.

L’advocat de la víctima, Juan Carlos Montealegre, ha assenyalat que “hi ha pocs antecedents de jurisprudència en casos similars, però nosaltres entenem que qualsevol caiguda dins de l’autobús és un fet de la circulació que ha d’estar cobert per les assegurances i que la companyia d’autobusos ha d’assumir la responsabilitat de qualsevol contratemps que patisca un viatger”.