Cordà

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha mantingut una reunió de coordinació amb el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues per a ultimar el dispositiu de seguretat que es desplegarà durant aquest cap de setmana a Paterna amb motiu dels actes de foc que se celebraran en el municipi, entre ells, la Cordà del diumenge en la qual es dispararà més d’1 tona de pólvora.

A la Junta de Seguretat, que s’ha celebrat en el saló de plens de l’Ajuntament, han assistit, entre altres dirigents, el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Vicente Herrera, el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Maria Ángel, el Cap de la Policia Local de Paterna, Rafael Mestre i l’inspector cap de la Policia Nacional de Paterna, Fernando Reboyras.

Enguany, i després de ser declarada Festa d’Interès Turístic Nacional, la Cordà incrementa en un 20% el dispositiu de seguretat, passant de 100 a 120 en el nombre d’agents que participen entre Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, etc.

Durant la trobada, tots els assistents han coincidit a destacar que l’excel·lent coordinació entre els diferents cossos i forces de seguretat que intervenen així com la introducció d’elements innovadors en la Cordà com el braçalet electrònic de seguretat amb xip identificatiu que porten els tiradors i tiradors, milloren i reforcen la seguretat d’aquest espectacle de foc.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha agraït el gran treball de tots els agents que intervenen per a aconseguir que, any rere any, la Cordà, en la qual es disparen 70.000 coets en menys de 20 minuts, siga cada vegada més segura i transcórrega sense incidents, i ha destacat que “l’any de la nostra declaració com a Festa d’Interès Turístic Nacional, tornarem a anar tots junts de la mà perquè torne a fer història”.

Respecte a l’operatiu de seguretat, un any més Paterna estarà blindada per un ampli dispositiu policial reforçat amb elements de seguretat passius, com els blocs de formigó denominats New Jersey, que impediran l’accés a les grans vies del municipi.

A més, tant el Correfoc i la Cordà del Cohetòdrom del dissabte 26 com el Cercaviles de Coets de Luxe, la Cordà o la Recordà del diumenge 27 comptaran amb desenes d’agents controlant el circuit perimetral dels diferents actes de foc així com la seguretat dels accessos.