La fuga de madrileños a la costa dispara las alertas en la Comunitat Valenciana
Vistas de Alicante el dia que atracaron 4 cruceros en el puerto.Turistas. Castillo. Puerto de Alicante. Foto; Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

La fi de l’estat d’alarma han posat en evidència que els espanyols desitgen enguany, més que mai, tornar a viatjar i conèixer altres destinacions. Aquest desig per escapar-se és tal, que les reserves per a aquest primer cap de setmana sense restriccions han augmentat un 106% en comparació amb el primer cap de setmana de desescalada després del confinament al juny de 2020.  La Comunitat Valenciana es perfila com la gran protagonista d’aquest primer cap de setmana post-estat d’alarma.

La Comunitat es perfila com la gran protagonista d’aquest primer cap de setmana post-estat d’alarma. És l’autonomia que acapara la major part de les vendes. En concret, Benidorm és la gran estrela i a aglutina quasi el 13% de les reserves totals, revela Weekendesk.

Aquesta preferència per la costa s’ha vist impulsada, en part, al fet que l’oferta de plans s’ha anat ampliant, oferint alternatives molt diverses, com el cas de les escapades en ferri a illes tan desitjades com Balears i Sardenya. La possibilitat de contractar aquest servei a través d’un paquet suposa una gran comoditat i facilitat per a molts turistes que cerquen simplificar les seues vacances.

Els valencians entre els més viatgers

Els catalans són els qui més viatjaran aquest cap de setmana. Concentren el 23% de les reserves totals, seguits dels madrilenys amb el 17%, els valencians (16%) i els andalusos (10%).

Molts no volen esperar i han decidit fer plans per a maig, mes que concentra quasi el 64% de les reserves, seguit de juny amb un 24%. La tendència és que aquesta dada augmente, tenint en compte que quasi la meitat dels plans (49%) es contracten amb un màxim de 13 dies antelació, segons les dades de Weekendesk.