catedral

El trinquet de Pelayo reobrirà les seues portes aquest dissabte, dia 7 d’octubre, amb un nou projecte esportiu, gastronòmic i cultural per a revitalitzar la pilota valenciana.

A punt de complir 150 anys, l’objectiu és recuperar “La Catedral de l’Escala i Corda” com a espai emblemàtic del Cap i Casal i incrementar el coneixement i l’afició per la pilota valenciana. Aquest dissabte es tornarà a escoltar el ‘Cavallers, va de bo’ i començarà una partida primordial per a promocionar aquest esport que forma part de la identitat i la cultura dels valencians, entre el públic més jove, societat valenciana i turistes, i involucrar a les administracions públiques per a assegurar el futur de la pilota.

L’històric trinquet, considerat el recinte esportiu cobert en actiu més antic d’Europa, s’ha sotmès a algunes remodelacions en els últims mesos.

A nivell esportiu, s’han produït millores en el terreny de joc per a un major gaudi de l’afició i dels jugadors. La Catedral de l’Escala i Corda llueix nova imatge després de canviar-se el pis de la pista i el terratzo de l’escala, a més de modificar la llotgeta d’autoritats i comptar amb un nou videomarcador d’última generació. També s’ha adequat una rampa per a minusvàlids i s’ha realitzat una reforma integral dels serveis.

Un altra de les grans novetats de la Catedral és l’obertura d’un restaurant després de remodelar l’antic bar de l’emblemàtic recinte.

Baix el nom de “Pelayo Gastro-Trinquet” i liderat pel xef Pablo Margós, s’oferirà autèntica gastronomia valenciana en la qual es fusionarà la tradició culinària amb protagonisme de productes autòctons de qualitat i la cultura de l’esport autòcton valencià.

Programació Faixa Roja –Faixa Blava per al 7 i 9 d’octubre

Per a la jornada de reobertura del 7 d’octubre s’han programat dues partides representatives de l’esport autòcton valencià. A les 16:30 hores donarà començament el raspall femení en el qual participarà una bona representació de les millors jugadores del moment.

A continuació, tindrà lloc el lliurament de la primera medalla d’or del trinquet de Pelayo amb motiu de la commemoració de la seua 150 aniversari. Aquesta iniciativa retrà homenatge a la reconeguda figura del pilotari Antonio Reig Ventura, “Rovellet”.

Tot seguit, la partida d’escala i corda de grans professionals enfrontarà a Puchol II i Héctor amb El Genovés II, Javi i Tomás II.

El 9 d’octubre, el Trinquet de Pelayo celebrarà el dia de la Comunitat Valenciana amb una sessió esportiva matinal que congregarà a partir de les 10:30 hores les millors figures del raspall i l’escala i corda. L’afició podrà gaudir de Marrahí, Brica i Raúl enfront de Sergio, Roberto i Lorja, a més de Soro III i Raúl contra Marc i Félix.