Els Jutjats de Guàrdia i el Registre Civil, oberts en la Ciutat de la Justícia

El TSJCV anuncia que les noces celebrades en el Registre Civil mantindran l'horari previst durant la jornada.

Ciudad

Els Jutjats de Guàrdia i el Registre Civil situats a l’interior de la Ciutat de la Justícia sí que estaran oberts durant la jornada de hui a pesar del tancament que es va produir ahir com a conseqüència de l’incendi patit diumenge passat.

Segons ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a través de Twitter, el Registre estarà obert fins a les 12 hores per a la realització d’inscripcions i certificats tant de naixement, matrimoni o defunció. També s’ha assenyalat que les noces celebrades en el Registre Civil mantindran l’horari previst.

La Ciutat de la Justícia pot obrir

Un informe de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat), dependent de la Generalitat, ha assenyalat que les parts no afectades per l’incendi sí poden obrir i funcionar amb normalitat.

Va ser en la jornada del dimecres quan un grup d’Invassat va recórrer les dependències judicials, concretament les ales sud i este denominades com a pastilles B i C, assegurant que no s’aprecia “inconvenient” per a continuar amb l’activitat laboral realitzades en elles. No succeix el mateix amb la pastilla A, ala oest de l’edifici, doncs és una zona en la que “s’ha d’efectuar una neteja exhaustiva (…) de totes i cadascuna de les dependències, a fi de retirar tot el sutge”.

Abans de conèixer-se este informe, la Conselleria de Justícia ja havia ordenat un reforç de la neteja per a retirar en dos dies les restes de sutge que van causar la molèstia d’un total de 35 funcionaris. Quant a ells, s’ha facilitat des de la Prefectura del Sector de Medicina del Treball un informe en el qual s’indica que els quadres clínics són en la seua majoria “de tipus irritativo i de caràcter lleu, sense signes d’inflamació evidents i amb una auscultació normal, per la qual cosa no han requerit tractament mèdic”.

Un xicotet grup d’eixa trentena de treballadors s’han revelat sensibles a causa de problemes de tipus al·lèrgic i/o patologies respiratòries com a asma o bronquitis crònica pel que han vist incrementada la sintamatología.

Gabriela Bravo, consellera de Justícia, ha assenyalat que aquests informes s’han traslladat al TSJ ja que considera que “la Ciutat de la Justícia, excepte l’àrea afectada, pot ser ja oberta al públic”.