Les falles segueixen amb la metxa encesa i després de les preseleccions de les 73 candidates a falleres majors de València de 2019,ja es coneix el nom dels components del jurat per a la selecció final de les màximes representants de les festes josefines i les seues corts d’honor, que serà en la gala de la Fonteta el pròxim dia 29.

Seran vuit dones i sis homes els encarregats de prendre una decisió final que no serà gens fàcil, però que assumeixen amb il·lusió  La presentació oficial a totes elles serà dijous i, a partir d’eixe moment, començaran les proves

El jurat de Fallera Major, triat per Pere Fuset, estarà format per Isabel Bernabé (mare de Raquel Alario, fallera major de 2017), Laura Brisa (Cort d’honor 2014 ),Alicia Moreno (FMV de 2016). També Jaime Villarrubia, Ángela Pérez, Francisco Aleixandre i Fernando Molina, candidats triats pels presidents durant la votació.

Laura Real ( fallera de Cadis- Cura Femenia), la periodista Marta Ballester i la fallera major infantil de València 1999, Amparo Morosoli són els noms que va donar Fuset per al jurat de fallera major infantil. Els proposats pels presidents anit en l’assemblea extraordinària van ser Pepe Pastor, Rafa Ferrando, Sandra Giner i Javier Bea.

Una carrera de fons de cara a un dels actes més importants per a les Falles.

Qui es qui

Isabel María Bernabé Miñana

Fallera en possessió del Bunyol d’Or de JCF, pertany a la comissió Fernando el Catòlic – Àngel Guimerà. En l’àmbit professional, és mestra des de fa 34 anys. Ha dedicat més de 15 anys a la docència del valencià en Secundària, i la resta com a mestra en Educació Primària en el Col·legi Públic Lluís Vives de València. Amant de les tradicions valencianes, és mare de la Fallera Major de València de 2017, Raquel Alario Bernabé, i per tant, coneixedora de primera mà de les exigències que comporta el càrrec.

Laura Brisa Alfonso

Té estudis en Psicologia, que està culminant en l’actualitat amb un Màster en Recursos Humans. Component de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de 2014 i durant anys, component de la comissió fallera La Vall d’Albaida – La Canal de Navarrés. En l’actualitat, és membre de la comissió fallera de Museros, en la qual ha exercit càrrecs diferents, com ara vicepresidenta o responsable de diverses delegacions. Treballa en la secció de moda masculina d’uns grans magatzems i des de febrer passat, és regidora de l’Ajuntament de Museros. 

Alicia Moreno Morales

Enginyera tècnica de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València i Fallera Major de València de 2016. És fallera des dels 3 anys i component de la comissió Dr. Álvaro López – Sant Joan de Déu des dels 8 anys. En esta falla fou Fallera Major Infantil en 1997 i ha sigut component de la seua directiva en diverses delegacions, com infantils, playback, arxiu i altres des dels 14 anys. En l’actualitat, és delegada d’actes i de protocol. També ha sigut redactora del llibret durant 7 anys. Dirigeix el departament de màrqueting d’un grup d’empreses dedicades a la distribució alimentària.

Jaime Villarrubia Escriche

President de la falla Tomasos – Carles Cervera. És Tècnic Superior de Laboratori de Diagnòstic Clínic. Actualment, estudia ADE i treballa com a supervisor en una important empresa de telecomunicacions. Va començar com a president de falla l’any 2005 a l’edat de 20 anys, sent durant  diversos exercicis el president més jove del cens de la JCF. És membre, des de fa dos anys, de la directiva de la Interagrupació de Falles de València. També és membre actiu de diverses associacions culturals i veïnals del barri de Russafa.

Ángela Pérez Peláez

És presidenta de l’Agrupació Benimàmet – Beniferri i pertany a la falla Benimodo – Enginyer Dicenta, ‘El Secanet’. Ha sigut directiva com a delegada d’Agrupació, Delegació femenina i vicecomptadora. És també mare de Carla Huete Pérez, Cort d’Honor de la FMIV de 2011. És consultora judicial i fiscal.

Francisco Aleixandre Antequera

És president de la falla Major-Moraira-Natzaret. És faller de la comissió des de fa 45 anys, de la qual és president des de fa 17. La seua filla va pertànyer a la Cort d’Honor de la FMIV de 1984. Posseeix l’Ensenya d’Or de l’Agrupció de Falles de Marítim i la d’Or i Brillants de la seua comissió. També  disposa del Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer de la JCF.  Porta 29 anys de directiu en la comissió.

Fernando Molina Bellido

Pertany a la falla Glòria – Felicitat- Tremolar. És delegat del sector Poblats al Sud des de fa 8 anys. Faller de la comissió durant 35 anys, dels quals 13 ha ocupat un càrrec directiu. És membre de la JCF des de fa 11 anys, pertanyent a la delegació d’Esports; ha estat també 8 anys a la delegació d’Incidències i a l’àrea de Privacitat i Protecció de Dades durant 3 anys. És acompanyant de Corts d’Honor des de l’exercici 2009.Jurado Falleras mayores Infantiles 2019

 

Laura Real de Gracia

Mestra d’educació Primària i Infantil. Membre de la Falla Cádiz – Cura Femenía – Puerto Rico amb el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer. En esta comissió ha ostentat els càrrecs de Fallera Major Infantil en 1992 i de Fallera Major en 2009 i ha sigut membre de la seua directiva i secretària des de 2009. Participant activa des de 2010 al concurs d’Apropòsits i Teatre Faller de Junta Central Fallera. Membre adjunta de la delegació de Protocol i RRPP de Junta Central Fallera durant l’exercici 2016-2017. Directiva de l’Agrupació de Falles de Russafa.

Marta Ballester García 

Periodista. En la seua experiència laboral destaquen els seus treballs com a redactora de les seccions de municipal i cultura en mitjans de comunicació com Las Provincias i com a responsable de comunicació del Festival de Cinema Infantil de València. És fallera des del seu naixement de la Falla Convent de Jerusalem. En esta comissió va ser Fallera Major Infantil en 2004, abans de formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València en 2005. Ha format part de la delegació d’Infantils i ha coordinat els playbacks i les representacions teatrals de la seua comissió. També ha col·laborat en l’edició de llibrets i d’altres publicacions falleres. A més, ha participat en tertúlies radiofòniques falleres.

Amparo Morosoli

Fallera Major Infantil de València en l’any 1999. És fallera de la comissió Sueca – Literato Azorín des de fa 30 anys. Llicenciada en Odontologia, treballa com a odontopediatra en diverses clíniques i com a odontòloga de pacients discapacitats a la Clínica Odontològica de Pacients Especials de la Creu Roja.

Josep Pastor Gimeno

President de l’Agrupació de Falles de Marítim i membre de la Falla Progrés – Teatre de la Marina. Porta 42 anys sent faller i posseeix el Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer. Ha sigut 9 anys president de la seua comissió i jurat de la Fallera Major de València en 2013. A més, ha sigut jurat de preselecció de JCF diversos anys. Des de 2015-2016 fins a 2017-2018, ha sigut directiu de la Interagrupació de Falles de València. A més, ha sigut mantenidor de les Falleres Majors del sector Canyamelar- Grau- Natzaret al 2014, de la Fallera Major de la falla Major-Moraira-Natzaret al 2015 i de la Fallera Major de 2017 de la seua comissió. També ha sigut mantenidor infantil en el 50 aniversari de la Falla Ramon de Rocafull – Comte d’Alaquàs.

Rafael Fernando Vallés

President de la Falla Isabel la Catòlica – Ciril Amorós durant 5 exercicis. És faller des dels 10 anys, sempre de la mateixa falla. Ha exercit diversos càrrecs des que va passar a majors: ha sigut 6 anys delegat d’infantils, 4 anys delegat de Relacions Externes i 5 anys vicepresident. També va ser delegat del sector Pla del Remei-Gran Via, des de 2005-2006 a 2010-2011, període en què va formar part de la delegació de mitjans de comunicació de JCF. A més, ha sigut 3 anys delegat d’Infantils i 3 anys vicepresident de l’Agrupació. Va ser jurat de la FMV en 2010 i de l’Exposició del Ninot de Benicarló el 2013 i en València el 2015.

Sandra Giner Máñez

Fallera des que va nàixer, pertany a la comissió Hellín – Pere de Lluna. És delegada del sector Poblats al Sud. Durant els últims 5 anys, ha format part de la directiva de la seua comissió com a secretària. A més, té el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i va ser Fallera Major Infantil de la seua comissió en 1990 i Fallera Major en 2013. És membre de Junta Central Fallera des de 2014 en Recompenses. Ha col·laborat com a acompanyant en la delegació de Protocol i RRPP, fet que li permet conéixer el perfil adequat que ha de tindre una representant del món faller. Va ser també jurat de la Cort d’Honor i de la Regina de Paterna en 2017. Professionalment, és assessora financera de Banca Personal des de fa 8 anys.

Javier Bea Carrillo

President de la Falla Marqués de Montortal – Berní i Catalá. És dissenyador gràfic i de pàgines web i soci de Panal Fallero. És faller des de fa 20 anys i porta 5 anys com a jurat de falles grans i infantils a València i un any a Torrent. Va ser  una vegada jurat de presentació a Xàtiva. És guionista de falles, delegat de llibret des de fa 10 anys i delegat de  falla gran durant 7.