Arranca el judici per la possible compra de partits entre el Llevant i el Saragossa

Vicente Iborra, Juanfran Garcia i Manolo Reina són alguns dels futbolistes que hui s'asseuran en la banqueta

levante
GRAFCVA7122. VALENCIA, 03/09/2019.- Los exjugadores del Levante, Xavi Torres (c) y Vicente Iborra (i), a su llegada al primer gran juicio en España por el posible amaño de un encuentro, el que disputaron el Levante y el Zaragoza en la última jornada de la campaña 2010-2011, que comienza este martes con un total de 42 acusados, entre ellos 36 jugadores y exjugadores y el club maño. EFE/ Kai Försterling

A les 9 del matí han començat a arribar a la Ciutat de la Justícia de València els 36 futbolistes acusats del possible tripijoc de la trobada entre el Llevant UD i el Saragossa en 2011.

Els primers a arribar, a aquesta primera jornada del judici, han sigut els jugadors del Llevant Juanfran García, Vicente Iborra, Manolo Reina, Javi Venta, Sergio Ballesteros o Xavi Torres i per part del Saragossa, Toni Doblas, Leo Franco, Gabi Hernández o Ander Herrera.

També han arribat el llavors entrenador del Saragossa, Javier Aguirre, a més de l’expresident del club, Agapito Iglesias, qui ha manifestat la seua innocència a la seua arribada.

Vista general del banc dels acusats en el primer dia de judici del Llevant i el Saragossa.
EFE/ Kai Försterling

Segons les acusacions, el Saragossa va pagar prop d’un milió d’euros als seus jugadors, i després li ho haurien lliurat als futbolistes del Llevant. D’aquesta manera, es garantien guanyar el partit que els va permetre romandre en Primera Divisió.

Durant el judici, La Fiscalia Anticorrupció i les acusacions particulars, la Lliga i l’Esportiu de La Corunya, intentaran demostrar els delictes de frau esportiu i falsedat de document mercantil.