Puig defiende un estado de alarma por comarcas ante el riesgo de rebrotes
El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, visita el almacén sanitario de Feria Valencia en una imagen de archivo - Rober Solsona - Europa Press - Archivo

La jutgessa del Jutjat contenciós administratiu número 3 de València no ha ratificat la resolució de la Conselleria de Sanitat emesa el dilluns. En ella es declarava el confinament de la localitat de Benigànim durant 14 dies. Aquesta mesura havia sigut presa com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Davant aquesta situació, la Generalitat Valenciana ha dictat aquesta mateixa vesprada una nova resolució. Aquesta atén les precisions requerides per la jutgessa en relació amb les mesures addicionals acordades per al municipi.

La consellera, Ana Barceló, ha assenyalat que “és important que s’adopte aquesta mesura en el municipi per a, d’una banda, evitar la propagació del virus i, d’altra banda, salvaguardar i protegir la salut de tots els veïns i veïnes”.

LES NOVES MESURES DEL CONFINAMENT

La resolució entrarà en vigor a partir de la seua publicació amb data d’aquest dimarts. De la mateixa es donarà trasllat també a l’Advocacia General de la Generalitat amb vista a sol·licitar la ratificació judicial per la Jurisdicció Contenciós Administrativa.

En la nova resolució es precisa que el confinament és perimetral a la població de Benigànim. Per això, es permet la circulació de persones residents dins del municipi; s’estableix fins a un màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar; i els actes de culte es realitzaran fins a un terç de la capacitat d’aquests llocs. Tot això respectant sempre les normes de seguretat d’ús de la màscara i distanciament social.