Las zonas de juegos infantiles en parques y jardines reabrirán próximamente
Un parque de la ciudad de Valencia cerrado como medida de prevención contra el coronavirus.

Les 664 zones de jocs infantils gestionades de València reobriran pròximament les seues portes. L’Ajuntament ha anunciat la reobertura d’aquests espais amb porten tancats des de setembre per a evitar l’expansió del coronavirus.

El mes vinent de març serà quan reòbriguen si la Generalitat confirma que flexibilitza les mesures per a controlar la pandèmia. Amb tot, en totes aquestes instal·lacions es faran visibles les recomanacions de la Conselleria de Sanitat com per exemple mantenir la distància física o desinfectar les mans quan s’usen els jocs.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. “Davant la baixada d’incidència de la COVID a la ciutat i dau els mesos que els parcs infantils porten tancats, complim el compromís d’obrir aquests espais en el moment que, en la mesura del possible es normalitzara la situació“.

A aquest respecte, el vicealcalde ha recordat que el fet de tancar-los no va ser un orde de la Generalitat. La restricció la va adoptar el Ajuntament com a precaució. A més, cercava col·laborar en el manteniment dels grups bambolla establits per la Generalitat a l’inici del curs escolar.

Per part seua, Isaura Navarro ha assenyalat que espera que el pas de l’Ajuntament de València “siga secundat per molts ajuntaments i els xiquets puguen tornar a gaudir d’aquests espais tan importants”.

MESURES DE PREVENCIÓ ALS PARCS

Campillo ha recordat que hi ha evidència científica que diu que la principal via de contagi és el contacte i la inhalació de gotes i aerosols respiratoris emesos per una persona infectada. Per això, ha alertat de la importància de realitzar activitats preferentment en grups estables de convivència.

També es recomana evitar l’intercanvi d’objectes entre xiquets i adults als parcs; extremar les mesures de prevenció i higiene individuals; i netejar els objectes abans i després del seu ús.

A més, ha recordat que els xiquets de sis anys han d’usar màscares. De la mateixa manera, es recomana el seu ús en els menors de 3 a 5 anys. D’altra banda, cal assegurar la higiene i desinfecció de mans dels xiquets a l’inici i al final del període de jocs. Se’ls ha de netejar amb gels hidroalcohólicos, sabons o desinfectants autoritzats. Totes aquestes indicacions quedaran reflectides en la nova cartelleria que es col·locarà en les zones de jocs.