Juan Roig recibe luz verde para ampliar la Marina de Empresas y seguir en Valencia
Exterior del complejo Marina de Empresas.

La Marina d’Empreses podrà seguir la seua expansió a València si Juan Roig ho desitja. El Ajuntament ha donat llum verda a la seua ampliació i serà aquest dijous quan s’aprove en el Ple municipal.

L’anunci de l’alcalde de València, Joan Ribó, ha arribat uns dies després de saltar les alarmes en conèixer-se que directius de Llançadora havien entrat en contacte amb BarcelonaL’objectiu era estudiar el seu possible trasllat a la Ciutat Comtal si el Govern de Ribó no autoritzava la seua ampliació.

Davant les crítiques de l’oposició i dels empresaris, Ribó ha reculat. Aquest ha manifestat la voluntat del consistori que la Marina d’Empreses seguisca a València. Per això, el Ple de l’Ajuntament aprovarà aquest dijous el document de Correcció d’Errors del Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits de València de les fitxes referides als embulls 2, 4 i 5 de la Marina.

RIBÓ CULPA AL PP DELS PROBLEMES EN LA MARINA

Segons han explicat des de l’Ajuntament, el nou document cerca «reparar les discordances» respecte als usos permesos en els embulls de la Marina que es van produir en els anys 2014-2105.

Ribó ha assenyalat que aquestes diferències són conseqüència d’un» destarifo» realitzat pel govern del PP. Tal com ha detallat, van ser els populars els qui van dotar als embulls números 2, 4 i 5 amb dos tipus de protecció diferent.

Una de les fórmules de protecció era la mateixa que té tota la que estava per a la Marina en principi, la que permet efectuar obres a l’interior de l’espai. «I en funció d’això, és com es va oferir a l’empresari Juan Roig la possibilitat d’augmentar i actuar en les instal·lacions per a habilitar la iniciativa denominada Marina d’Empreses», ha explicat Ribó.

«Però llavors va ser quan es va revelar una protecció aprovada anys arrere, que impedia aquestes accions. I aqueixa discordança és el que hem de resoldre, perquè si no, no es podrà avançar», ha detallat l’alcalde.

«Esperem, desitgem i demanem que tot tire avant amb la màxima rapidesa», ha manifestat l’edil. Ribó ha subratllat la importància de les «iniciatives de Juan Roig com a mecenes en diferents accions de la ciutat».

A més, ha expressat el seu desig que la Marina d’Empreses puga habilitar-se pròximament en l’Embull número 4. Una vegada s’aprove el document, aquest passarà a la Conselleria d’Urbanisme per al seu estudi i ratificació.