GRAFCVA2955. PATERNA, 12/03/2019.- El presidente de Mercadona, Juan Roig, posa en la nueva sección de 'Listo para comer', tras presentar los resultados económicos de la compañía correspondientes al ejercicio de 2018 y las previsiones de 2019. EFE/Manuel Bruque

Marina de Empresas, el pol d’emprenedoria impulsada per Juan Roig, president de Mercadona, i compost per EDEM Escuela de Empresarios, la incubadora i acceleradora Lanzadera i la societat d’inversió Angels, ha llançat Traction, el primer programa d’incubació amb formació empresarial completa i sense cost.

El programa Traction té 14 mesos de duració, consta de dos fases i està dirigit tant a emprenedors que volen desenvolupar un projecte totalment incipient com a aquells que ja l’han posat en marxa però que necessiten el suport d’experts per a agafar tracció millorant les seues vendes i depurant la seua metodologia de treball. A través d’aquest programa, Marina de Empresas aconsegueix intensificar les sinergies entre les seues tres iniciatives, de les quals ja han sorgit empreses liderades per emprenedors formats en EDEM, accelerades en Lanzadera i que finalment han sigut invertides per Angels.

En la primera fase de tres mesos de duració, els emprenedors, ja instal·lats en Marina de Empresas, rebran en EDEM els coneixements que necessiten reforçar en quatre grans àrees: idea de negoci, producte, màrqueting i finances. A més, es formaran en el model de gestió empresarial que el mateix Juan Roig ha implementat amb èxit al llarg de la seua carrera. Alhora, en Lanzadera podran anar aplicant els coneixements apresos, fent networking amb altres emprenedors, coneixent el seu mercat i definint les primeres mètriques per a poder iniciar un projecte real i sostenible.

Finançament a mesura

Conclòs el període de formació i validades les primeres mètriques, podran optar a incubar la seua empresa en Lanzadera durant 11 mesos. Comptaran amb el suport d’un director de projectes i de diversos mentors. En aquesta fase, els emprenedors configuraran el seu equip, llançaran la seua empresa al mercat, aconseguiran les primeres vendes, adquiriran tracció i podran començar a rebre finançament per part de Lanzadera.

“Traction naix pensant a acompanyar a emprenedors amb actitud, passió i dedicació que vulguen formar-se, emprendre i llançar empreses a mar obert. Des d’EDEM els ajudarem a adquirir els coneixements, les eines i les habilitats necessàries perquè posteriorment puguen desenvolupar els seus projectes amb èxit de la mà de Lanzadera”, afirma Lucía Egea, directora del Centre Universitari i del Canal Digital d’EDEM.

Per part seua, Javier Jiménez, director general de Lanzaderaexplica: “En aquests anys hem vist la importància d’acompanyar a l’emprenedor des dels fonaments de la seua empresa. El programa Traction fa un pas més oferint una formació modular, completa i gratuïta i un suport personalitzat en funció de les necessitats específiques de cada emprenedor i del seu startup. L’objectiu final és que els emprenedors puguen fer créixer la seua companyia aportant valor als seus clients.”

Les inscripcions, que es poden realitzar a partir de hui mateix i fins al 4 de novembre a través de la pàgina web oficial, estan obertes a propostes de qualsevol sector i a perfils molt diversos: persones amb esperit emprenedor però sense idees concretes; emprenedors amb un projecte plasmat en un paper però que encara no s’ha iniciat; startups que tan sols han desenvolupat un producte viable mínim (MVP), i empreses que ja compten amb les seues primeres vendes i que necessiten un impuls per a créixer.