Valencia podría vivir una etapa intermedia de desescalada antes de alcanzar la Fase 2
Un vehículo de la Policía Local de Valencia patrulla en el paseo de la Malvarrosa. / FOTO: Biel Aliño (EFE)

Agents de la Policia Nacional han alçat un total de 15 actes a joves per no complir les mesures sanitàries vigents en la lluita contra la propagació del coronavirus. Els fets van ocórrer en la vesprada del dimarts a la platja de la Malva-rosa.

En concret, els agents van sancionar a huit joves que es trobaven jugant al vóley platja. Aquestes persones no respectaven la nova normativa vigent. Aquesta limita les reunions espais públics a dues persones que no convisquen en el mateix nucli familiar.

A més, cap d’ells portava posada la màscara obligatòria. Els sancionats es van excusar en què eren estrangers. Segons ells, desconeixien les normes sanitàries vigents en la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, en aquest mateix lloc, la Policia Nacional va haver de proposar per a sanció a set joves que estaven reunits consumint alcohol. De nou, tampoc portaven les màscares ni guardaven la distància de seguretat.

REFORÇOS PER A CONTROLAR L’INCOMPLIMENT DE LES MESURES

Els agents que es trobaven realitzant labors de prevenció a la Malva-rosa, van comprovar com moltes de les persones allí presents no complien les mesures sanitàries. Tant és així, que la patrulla policial va requerir la col·laboració d’altres agents per a controlar el límit de persones reunides.

La Policia Nacional ha recordat que a causa de la situació de gravetat que travessa els hospitals i per a evitar l’expansió del virus, estan prohibides les reunions de persones no convivents en domicilis. Així mateix, des del dijous 21 de gener els centres esportius es troben tancats. Per tant, la pràctica esportiva solo es pot realitzar a l’aire lliure individualment o en parella.