Jose Manuel Casañ: “Els musicals exigeixen a l’artista que es pose les piles”

El mític cantant de Chiquilla s'ha arrancat amb la seua cançó més popular en directe en 7 TeleValencia.

Director, coreograf i el propi Jose Manuel Casañ ens expliquen en 7 TeleValencia les novetats de “Chiquilla, El Musical”, que tindrà una sessió especial el pròxim 2 de desembre en les Escoles San José de València. Jose Manuel Casañ ha destacat que tenen “molta fortuna de dedicar-se al que ens agrada i a voltes ens paguen“. “Cal estar sempre inventant coses, tant Pedro J. Llinares, productor i director com Álex Rubio, coreògraf, m’han espentat a sumar-me a aquest projecte”.

José Manuel CasañJose Manuel Casañ supervisa la part artística de Xiqueta. Afirma que “ells ho tenen molt bé filat, van seleccionar les cançons, jo els vaig dir agafa aquesta i deixa aquesta. Les cançons porten el ritme i el guió de l’obra. Jo si amb els meus comentaris els puc ajudar en alguna cosa, però ho tenen extraordinàriament ben muntat”.

Pedro J. Llinares, productor i director de “Chiquilla, el Musical” indica que “la pròxima funció és en les Escoles de San José. És un teatre enorme, allò és com una plaça de Bous, hi ha 1.000 butaques. Em va agradar l’acústica, és un musical i portem música rock, cal ajustar-ho molt bé”. Per la seua banda, Jose Manuel Casañ afirma que en les “Escoles de San José he vist concerts mítics en els 80, gent molt important, l’acústica és perfecta”.

El coreograf, Álex Rubio destaca que hi ha un “elenc fantàstic, hem tingut covers, s’involucren, els agrada, volen fer-los amb ganes i no es cansen”. Per a acabar, Casañ destaca que “hi ha gent que és més cantant, es pot dedicar i aprendre a ser més actor, també hi ha artistes que són més actors i poden dedicar-se a ser més cantant. Crec que para açò els musicals són impressionants per a formar més en altres adreces. Exigeixen a l’artista que es pose les piles”.