jose-vivelasfallas

Dissabte que ve, 27 de maig, la Federació Junta Fallera de Sagunt celebrarà l’acte d’elecció de les seues Falleres Majors per al nou exercici 2017-2018 en una jornada que s’iniciarà en el Centre Cívic de Port de Sagunt, a les 12 hores, moment en què es presentarà les candidates a ostentar estos càrrecs, tant major com infantil. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que vullga acudir al mateix.

Posteriorment, jurat i candidates se n’aniran a menjar a un conegut restaurant del Camp de Morvedre, després del qual realitzaran unes entrevistes personals. L’esdeveniment finalitzarà, sobre les 19 hores, quan està prevista la crida de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, des del saló de plens del consistori saguntí, a les dos triades per a ser les noves representants de la festa josefina del Camp de Morvedre.

En esta ocasió, el jurat encarregat a valorar les candidates estarà integrat per:

José María Chiquillo Barber, membre de Lo Rat Penat, coordinador d’Espanya en el Programa UNESCO RUTA DE LA SEDA des d’abril de 2015, president internacional de la xarxa UNESCO RUTA DE LA SEDA des de juny de 2016 i va participar en el Comité Intergovernamental d’UNESCO a Addis Abeba (Etiòpia) junt amb la delegació espanyola, quan les Falles van ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Professor Col·laborador de la Universitat Catòlica de València.

José González Silva, faller de la comissió Periodista Gil Sumbiela. El seu currículum en la comunicació és ampli, des dels seus inicis vinculat a la televisió, primer en Canal 8 Televalencia com a productor d’un programa diari de festes, i en l’actualitat com a director i presentador en 7televalencia, d’un programa també diari de falles i festes de la província.

Telmo Gadea Boix, pianista i director de cors; professor en el Conservatori Professional de Música “Josep Climent” d’Oliva. President de la Federació de Falles de Gandia entitat de què forma part des de l’any 1999 i on ha exercit càrrecs com delegat de Cultura, de Jocs i secretari general.

Carmen Tamarit Carles, mestra d’Educació Primària. Va començar el seu camí en la festa fallera als 7 anys, pertanyent a la falla Luis Santangel-Matías Perelló i posteriorment a la falla Luis Oliag-Mariola ambdós de València. El seu camí seguix a Sagunt, en la falla Camí Reial des de 1986 a 1990, sent Fallera Major els anys 1986 i 1987. Actualment pertany a la falla Santa Anna des de 1994. Ha sigut Fallera Major en 1998 i presidenta en 2011 i 2012 així com vicepresidenta de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt durant els anys 2015 i 2016.

Remei Torrent Ortizá, regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt.