Jordi Mayor en su visita a 7 Televalencia.
Jordi Mayor en su visita a 7 Televalencia.

El dimecres 22 de gener s’inaugura a Madrid la nova edició de FITUR i un any més la Comunitat Valenciana estarà present en aquesta gran cita del turisme. La Diputació de València no faltarà i mostrarà els millors atractius dels municipis valencians.

El nou diputat de l’àrea de Turisme, Jordi Mayor, ens revela en esta entrevista el moment actual que viu el sector i el full de ruta marcat des de la institució per als pròxims anys.

1. Nova imatge de València Turisme que s’estrena en FITUR, per què este canvi?

Va ser la primera decisió que prenem quan entrem al Patronat de Turisme ja que la marca estava generant alguna confusió en el receptor. Amb la nova imatge hem trobat una marca que no fóra agressiva i que generara principalment un consens i coordinació entre les diferents administracions. La col·laboració institucional és necessària en qualsevol àmbit de gestió i la seua importància es demostra molt especialment en sectors tan transversals com el turisme.

Sylvia Costa al costat del diputat Jordi Mayor en 7 Televalencia.

2. Quines són les assignatures pendents del sector a la província de València?

Estem en un moment molt dolç per al turisme de València. Ara la nostra estratègia va encaminada a incrementar els dies d’estada. Esta és l’assignatura pendent. Hem de complementar l’oferta turística de la ciutat amb tota la província per a generar una experiència turística més enriquidora.

3. Està a favor de la taxa turística?

Com a alcalde de Cullera estic rotundament en contra, si fóra alcalde de València tindria els meus dubtes. En tot cas crec que el que hauria de fer-se és que Les Corts Valencianes habilitaren la possibilitat que cada municipi, depenent de la seua estratègia turística, decidira aplicar o no esta taxa. Estaria d’acord si fóra una taxa que el govern autonòmic autoritzara cada Ajuntament, no solament a recaptar sinó també a gestionar.

Jordi Mayor minuts abans de començar l’entrevista amb Sylvia Costa en el plató de ‘Ágora’.

4. Quines novetats mostrarà enguany la Diputació en FITUR?

Com a novetat arribem enguany amb una xicoteta performance on diversos actors recorreran els diferents pavellons de FITUR amb diferents maletes. Amb elles mostraran tots els atractius turístics de la província de València. Hi haurà una maleta que lluirem també els polítics amb un missatge molt clar de conscienciació i respecte als recursos turístics. Enguany vendrem en la Fira de Turisme destinacions ja molt consolidats com Cullera, Xeraco o Gandia amb altres destinacions a descobrir.

5. Missatge de conscienciació amb el medi ambient?

Sí, el turisme ha de portar sempre aparellat el desenvolupament sostenible. És important que llancem este missatge tant al turista com als habitants de la destinació perquè siguem conscients que els recursos són limitats i cal cuidar-los. Amb el desenvolupament sostenible aconseguirem una major qualitat turística.