El Curs 15×15 de EDEM Escola d’Empresaris ha finalitzat avui la seua tretzena edició en un acte de clausura celebrat en el Palau dels Arts i que ha comptat amb Jordi Gual, president de CaixaBank, com a ponent convidat. CaixaBank és un dels 26 patrons que componen el Patronat de EDEM, fundació sense ànim de lucre de caràcter privat.
Més de 800 empresaris, directius, professionals i emprenedors han assistit a la cita, en la qual a més s’ha retut homenatge a Paco Pons, mort el passat mes de gener i qui va anar president de EDEM l’any de la seua fundació i vicepresident de l’escola durant 13 anys. La taula presidencial de l’acte ha estat formada per Jordi Gual i per Hortensia Roig, Juan Roig, Manuel Palma i Antonio Noblejas, presidenta, president d’honor, vicepresident, i director general de EDEM, respectivament.
Hortensia Roig, qui ha assistit per primera vegada al curs com a presidenta de EDEM, ha tingut un emotiu record en el seu discurs per a Paco Pons i s’ha referit als grans reptes que criden a la porta dels empresaris del segle XXI: la transformació digital i la sostenibilitat empresarial. “En definitiva, la formació com a palanca de canvi”, ha assegurat.
Perquè, en paraules d’Hortensia, “l’educació és màgica”. “Té el poder de canviar a les persones i la vida de les persones. Sense educació no som gens. Per açò, des de EDEM apostem pel reciclatge i la reinvenció contínua de l’empresari en un entorn en constant evolució on ja res està assegurat”, ha manifestat.
Durant el discurs de tancament del curs, el president de CaixaBank ha destacat “la importància de la transformació digital, la trucada Quarta Revolució Industrial, que obliga a tots els sectors a adaptar-se al canvi. És una realitat que el desenvolupament de les noves tecnologies està transformant les relacions econòmiques i entrant en diferents parts de la cadena de valor. Ara bé, en banca, hi ha un element essencial que caracteritza totes les transaccions: la confiança del client, principal actiu del negoci”.
A més, ha explicat que “CaixaBank és un exemple de contínua adaptació, una institució amb 110 anys d’història, orgullosa dels seus orígens, amb uns valors que guien la nostra actuació: qualitat, confiança i compromís social. Per tot açò, la nostra entitat aposta per posar la tecnologia al servei de les persones. L’objectiu és oferir nous serveis i millorar l’experiència de l’usuari, assegurant que el client sempre utilitza el canal que més li convé”.
Jordi Gual, al tancament de la seua presentació, ha insistit als alumnes que “un dels elements que caracteritza als professionals d’èxit és la seua capacitat per a adaptar-se als canvis que es produeixen en l’entorn”. Per açò, els va demanar “ser flexibles, àgils en la resposta i tenir una ambiciosa visió del futur, sense oblidar l’aprenentatge continu. Si hi ha un bon diagnòstic, una bona preparació professional i flexibilitat per a canviar, aconseguireu ser els protagonistes del nou entorn”. Finalment, Gual ha incidit que “el futur serà d’aquelles organitzacions que siguen flexibles, que no solament s’adapten al canvi, sinó que ho anticipen i que ho protagonitzen. Els desenvolupaments i avanços tecnològics són fonamentals però, per sobre de tot, és essencial comptar amb un bon equip de professionals”.
Per la seua banda, Juan Roig, qui també ha tingut unes emotives paraules per a Paco Pons, ha subratllat: “En Marina d’empreses formem cada any a més de 2.000 alumnes en EDEM i estem accelerant en aquest moment a 115 empreses en Llançadora, però necessitem que siguen més i estic segur que, entre tots, farem encara més gran el projecte conjuminant esforços; per açò m’agradaria demanar-vos col·laboració per a aconseguir un esperit empresarial entre els nostres joves”.
Manuel Palma, al final de l’acte, ha afirmat: “Estic feliç veient que el relleu en la presidència de EDEM ha recaigut en una dona. Perquè el segle XXI va a ser el segle de les dones. I estic convençut que Hortensia va ser una presidenta que va a deixar petjada perquè compta amb l’experiència i la capacitació per a portar EDEM pel cap alt alt de les escoles de negocis”.
Javier Romeu, CEO de Tiba, ha sigut l’encarregat de donar el discurs en representació dels alumnes. Romeu ha destacat els aprenentatges rebuts durant els 15 dijous amb 15 empresaris d’èxit i ha qualificat el programa d’alta adreça com “un curs complet, educatiu, dinàmic, divertit i molt més. Tota una experiència transformadora”.
El Curs 15×15 té l’objectiu que, a través de les experiències i dels models de negoci explicats pel professorat, els participants extraguen idees d’estratègia, de gestió empresarial i de lideratge que els permeten contribuir a millorar el funcionament i la trajectòria de les seues empreses. Des de la seua primera edició, celebrada en 2006, més de 450 empresaris, consellers i alts directius han cursat aquest programa formatiu.
L’edició que finalitza avui ha comptat amb un claustre de professors format per empresaris i executius reconeguts a escala nacional i internacional: Luis Aires, president de BP Espanya; Carlos Bertomeu, president executiu de Air Nostrum; José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia; Clemente González, president del Grupo Alibérico; Amuda Goueli, CEO de Destinia.com; Pilar López, presidenta de Microsoft España; Enrique Lores, resident d’Imatge i Impressió d’HP .; Federico Michavila, president del Grupo Torrecid; Manuel Palma, presidente del Grupo Palma; Simón Pedro Barceló, president de Barceló Group; José Remohí, president del Equipo IVI; Francisco J. Riberas, president executiu de Gestamp; Juan Roig, president de Mercadona; Francisco Román, president de Vodafone; Josep Terradellas, president de Casa Tarradellas; y Alberto Vollmer, president executiu de Ron Santa Teresa.
Sobre EDEM Escola d’Empresaris
EDEM Escola d’Empresaris és una fundació sense ànim de lucre de caràcter privat la missió del qual és la formació d’empresaris, directius i emprenedors i el foment del lideratge, l’esperit emprenedor i la cultura de l’esforç. Més de 100 reconegudes empreses recolzen el projecte de EDEM a través del seu Patronat i de la seua Assemblea de Membres. Amb més de 15 anys en funcionament, la seua formació es divideix en dues àrees: la universitària i la sènior.
EDEM, dins del seu compromís per donar resposta a les necessitats formatives de la societat, continua ampliant la seua oferta formativa. Durant 2018 ha llançat una nova línia de programes de formació directiva ‘blended’ (que combinen classes presencials i online); el curs d’estiu International Business Challenge, dirigit a estudiants universitaris internacionals; el Màster en SAP S/4HANA Sales & SAP Retail, una iniciativa única a Espanya per a la formació enfocada a l’àmbit de la consultoria; l’Escola de Business Angels; i dos Executive MBA amb format de finalització de setmana per a aquells que volen donar un salt a la seua carrera professional, un amb especialització en Màrqueting i Vendes i un altre en Finances.