Diseñan un nuevo jardín de Valencia para que cambie según las estaciones
Diseño del nuevo jardín de Benicalap.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana el nou projecte del jardí de Joan XXIII en Benicalap. Aquest comptarà amb un pressupost total de 440.869 euros, un 38,8% més que l’anterior adjudicació que finalment no es va realitzar per l’abandó de l’obra.

El nou espai pretén crear una infraestructura verda per a la millora mediambiental de la ciutadania. Segons han destacat des de l’Ajuntament, serà un racó natural d’al voltant de 2.400 metres quadrats amb gran presència d’arbratge.

El nou jardí tindrà un pas perimetral complet i segur. Així mateix, s’han projectat quatre accessos, diferents estades i un mirador. També s’han recordat dels més xicotets amb zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador.

La vegetació serà variada. A més, aquesta flora incorporarà una gamma cromàtica, textures diferenciades, aromes variades i material canviant. L’objectiu és generar un jardí que evolucione segons les estacions.

Per a l’arbratge s’han seleccionat 44 unitats: moreres sense fruit; arbres del foc; freixes de fulla estreta; un conjunt de cocoteros i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. A més, la zona perimetral disposarà de una prada silvestre mediterrània de grama fina i trèvol.

ARRANCA LA POSADA EN MARXA DEL JARDÍ

Per a la redacció del projecte de represa del jardí en l’avinguda de Joan XXIII s’ha aprofitat l’obra feta parcialment. A més, s’han tingut en compte les tasques necessàries per a poder continuar fins i tot si calguera desfer alguna part de l’obra.

Per a la redacció del projecte s’ha procedit a la realització d’una presa de dades visual i fotogràfica i un alçament topogràfic. S’observen executades parcialment les xarxes de reg, enllumenat, aigua potable, rases i arquetes. Actualment, s’ha col·locat canalització amb connexions de servei en la xarxa general d’aigua potable i de reg.