itv

Les estacions de Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana romandran tancades. Així ho estableix l’Estat d’Alarma decretat pel Govern per a frenar l’avanç del coronavirus.

La directora general d’Indústria de la Generalitat, Empar Martínez, ha sigut la responsable d’anunciar-ho. Martínez ha assenyalat que la Conselleria d’Economia ha rebut una comunicació del Govern confirmant que les estacions d’ITV no es consideren un “servei essencial”. Per això, aquests espais romandran tancats durant el període de l’Estat d’Alarma.

Així mateix, Empar Martínez també ha assenyalat que no hi haurà multes per conduir amb la ITV caducada. “Atès que amb l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma queden suspesos els terminis administratius, no es considerarà infracció. No se sancionarà a les persones que necessiten desplaçar-se encara que el vehicle no tinga en vigor la ITV”.

No obstant això, Martínez ha sigut clara respecte al termini. “Aquesta mesura s’aplicarà només durant l’Estat d’Alarma“, ha remarcat, pel que caldrà passada una vegada finalitze la quarentena.