Parlament

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat en un comunicat de premsa que el viscut ahir en el Parlament català és “un colp a la democràcia i a l’Estat de Dret”. Bonig ha qualificat de “vergonya” l’ocorregut ahir. “És un colp d’estat, un colp a la democràcia i a l’Estat de dret. El positiu de l’ocorregut, per cercar alguna cosa, va ser veure la unió dels partits constitucionalistes, C’s, PSC i PP, en defensa de la sobirania nacional, de l’estat de dret i de la llibertat”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “tots els catalans i espanyols han de tenir clar que el govern, amb el suport dels partits constitucionalistes, va a defensar sempre l’Estat de dret i la democràcia. Fora de l’Estat de dret no hi ha gens, hi ha desordre, hi ha rebel·lió, solament dins de l’estat de dret és possible garantir els drets de la gent, les seues llibertats i el progrés econòmic”.

La presidenta del PPCV considera que “l’Estat de dret, l’imperi de la llei, és l’instrument al servei dels més febles perquè els seus drets siguen respectats. Ahir els independentistes catalans van donar una imatge pobra i miserable del que és la democràcia i un exemple de totalitarisme”.

Per a Bonig, el vist ahir és “un atemptat a l’Estat de Dret i a la democràcia per vulnerar els drets de tots els diputats regionals que representen als ciutadans de Catalunya. No es poden saltar totes les normes i reglaments. Esta deriva dels nacionalistes catalans és un atac al sistema i la degradació absoluta del respecte a la llei que ha de regir en les institucions i la democràcia”.