Bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha participat en la Fira Internacional de Turisme i ha fet un balanç de la situació actual del Turisme de la Comunitat amb Francesc Colomer al capdavant i ha tornat a tendir-li la mà al president Puig per a canviar junt el model de finançament autonòmic. Açò sí, sense Compromís.

Què li sembla la presència de la Comunitat Valenciana en Fitur?

Fundamental perquè estem en la fira per antonomàsia del turisme i tots sabem que el turisme és un motor fonamental per a la Comunitat i per tant és lògic que estiguem ací en Fitur.

Valoració de l’Agència Valenciana de Turisme

Pense que l’Agència Valenciana de Turisme té algunes iniciatives que han estat molt bé i avui no toca criticar ni el stand ni gens del que han exposat ací, perquè cal parlar en positiu. El que sí diré és que que no té la suficient entitat per a solucionar els dos principals problemes que tenim en matèria de Turisme, a pesar que les dades són fantàstiques. Els inconvenients que veig és que s’estan fent campanyes massa localistes i després la qüestió de la Taxa Turística, aqueix gravamen de la Comunitat que competeix amb altres operadors mundials i que suposen una amenaça per a nosaltres, per tant ens toca ser més competitius.

Què inconvenients veu vostè a la Taxa Turística?

L’impost turístic lleva competitivitat i si no ha eixit és perquè el Partit Popular ha sigut responsable i votem que no a la Taxa i el PSOE es va abstenir. I açò és senyal que els socialistes dubten perquè depenen de Compromís i de Podem. Per no parlar que no està donant resposta a un intrusisme que està existint. No és possible que es greu a tots els actors del Turisme que compleixen i no obstant açò als quals lloguen de manera il·legal, a aqueixos no se’ls faça absolutament gens. El PP ha proposat que un servei d’inspecció extern siga l’encarregat de vigilar aqueixes trames il·legals de lloguer. I què faríem amb açò? Doncs que es recaptarien més impostos i per tant afloraria més diners per a millora la situació del sector.

Quant a València, l’alcalde Joan Ribó deia que ja no s’anava a centrar en grans infraestructures per al turisme com si va fer el Pàg.

Sabem que a Puig i a Ribó els falta ambició per a governar tant la Comunitat com la ciutat de València. El senyor alcalde té pendent una estructura fonamental per a València que és l’entrada de la V-21 a València des de Barcelona i l’entrada a València des de Madrid. I les ha de fer com més prompte millor perquè en cas contrari la ciutat es pararà. Però Ribó solament es queda en el del seu barri. I està molt bé, però cal elevar perquè València ha de tornar a ser la tercera capital d’Espanya. Però és clar que amb Puig i Ribó no ho serà. Es tracta de fer les coses ben fetes, de no cometre errors del passat. El PP ha fet tant i va transformar tant la ciutat de València que crec que tots els valencians tenim un abans i un després i sabem el que es va fer bé i malament, però hi ha moltes coses que es van fer molt bé.

Ribó, amb la seua gestió està destrossant la ciutat. D’aquí a una mica no hi haurà ningú a València perquè serà impossible conduir pels seus carrers i ni vindrà la gent de l’àrea metropolitana ni la gent de Castelló. I el de la bicicleta, doncs no sé si podem usar-la tothom.

Seguim amb el tema de finançament de la Comunitat. Quin seria la seua valoració?

El president Puig té el suport del PP en aquest tema. És veritat que estem mal finançats per culpa d’un sistema que va aprovar Zapatero en el seu moment. Nosaltres ja critiquem que aqueix sistema no estava ben fet, però ens quedem sols. Ara tothom es puja a aqueix carro.

Nosaltres volem asseure’ns a parlar amb Puig però resulta que Compromís no li deixa perquè si se soluciona el problema del finançament s’acabaran els seus mals. No pot ser que tenint 3.000 milions d’euros més seguisquen queixant-se però clar, si volen obrir una televisió que ens costa 55 milions d’euros, si volen quiosquets, pujar-se els sous, etc. en lloc de pagar la dependència o solucionar els problemes de les llista d’espera… Encara que bé, és veritat que van a haver de donar explicacions perquè manegen 20.000 milions d’euros públics.

Quin missatge li llança a Puig?

Al president Puig li dic que es queixe menys en els despatxos, que si no pot governar amb Mònica Oltra que la deixe. No passa res president, siga lliure que ací està el Partit Popular per a ajudar-li i anar junts a Madrid per a demanar el canvi de finançament i arribar a un acord entre PP i PSOE