Bonig

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assenyalat hui que ha hagut de ser un Govern del PP el que “posa en marxa” l’economia de la Comunitat davant la “paràlisi i l’immobilisme” del Consell, mitjançant un paquet d’infraestructures estratègiques que suposaran un “revulsiu” per al turisme, l’ocupació i l’atracció d’inversions.

Bonig s’ha referit d’esta manera a la “pluja d’infraestructures d’Estat” que el Govern central executa o va a executar en el nostre territori com el Corredor Mediterrani, el Parc central, els accessos al port de València, Gandia, Sagunt o a l’aeroport de l’Altet i que convertixen a la Comunitat en “pol d’atracció” per a empresaris, inversors, turistes i emprenedors.

En este sentit, ha indicat que “enfront de la inversió ‘zero’ en infraestructures del Consell, solament hi ha una fórmula: el mapa d’obres estratègiques dissenyat pel Govern central”. Per açò, ha demanat hui a Puig que “es deixe de tant partit i que comence a gestionar ja els interessos de tots els valencians perquè l’acció del Botànic està paralitzada”.

Esta aposta va a suposar, solament enguany, una inversió en carreteres de 121 milions que se sumen als quasi 400 milions en altres obres prioritàries i que “marca un abans i un després a la Comunitat”. “Ha hagut de ser un Govern del PP el que retorne el seu perfil competitiu a la Comunitat”, ha indicat.

Bonig ha denunciat que la Comunitat “s’ha estancat amb el Consell del Titánic», i ha creat “una foto fixa de 2015: no han executat ni un quilòmetre en carreteres o autovies, cinc de cada deu euros d’inversions previstes seguixen en el calaix, dels 570 milions d’inversió directa, solament han executat 292”. “Amb aquest Consell, la Comunitat es para”.

Així mateix, ha recordat que “tenint més pressupost, inverteixen menys” al mateix temps que ha recordat que «el Govern valencià té 851 milions d’euros més enguany per a gastar” però “prefereix gastar-li-ho en assessors o quiosquets que invertir a la Comunitat”. Invertir en infraestructures estratègiques, ha afegit “és invertir en futur” però llavors “se’ls acabaria el passat, on es troben tan còmodes”.