S’acaba l’estiu que estàvem gaudint en ple hivern, després de jornades on les màximes han aconseguit en alguns punts els 28 graus ens esperen jornades més pròpies d’aquesta època de l’any.

El canvi de temps el notarem demà dimecres quan es produirà aquest descens de les temperatures, sobretot les màximes. Aquestes baixaran de forma notable i localment extraordinària i ho faran en més de 10 °C. No obstant això, serà un descens per a situar-se en els valors normals de les dates en les quals estem: el centre de l’hivern, segons adverteixen des de l’Agència Estatal de Meteorologia.

Temperatures estiuenques al febrer

El dilluns 3 de febrer termòmetre ha marcat 28,3 graus al voltant de les 16 hores en l’aeroport de València, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, que informa que no s’observava un registre similar des de fa 30 anys.

L’observatori meteorològic situat en aquestes instal·lacions va començar a registrar dades en 1966 i és la primera vegada que detecta una temperatura superior als 27 graus en la primera desena de febrer.

Torna l’hivern, previsió per a aquest dimecres

Aquest dimecres el cel de la Comunitat estarà nuvolós en la meitat sud, amb precipitacions febles a Alacant; en la meitat nord, per part seua, trobarem cel poc nuvolós o buidat.

Però sens dubte el protagonista serà el termòmetre, en aquesta jornada les temperatures estaran en descens, sobretot les màximes, que baixaran de forma notable i localment extraordinària, cap serà superior als 18 °C. Vent variable fluix, amb intervals de nord-oest fort a primeres hores a l’interior nord de Castelló; tendint a la vesprada a component aquest fluix.