L’European Sleep Care Institute (ESCI) dóna a conèixer el somni com un possible factor en la prevenció d’aquesta malaltia. A partir dels estudis i avanços en nanotecnologia d’ESCI, l’Institut crea ALGAE, el primer teixit alcalí que potencia la funció depurativa que el nostre cos duu a terme mentres dormim i que podria ajudar a prevenir certs tumors.

En 2013, la revista Science va publicar l’estudi Sleep Drives Metabolite Clearance from the adult brain (El somni impulsa la neteja de metabòlits del cervell adult), que va ser la primera recerca a demostrar que el somni té un important paper en el mecanisme de depuració del cos. Es va evidenciar que el cervell usa el somni per a depurar les neurones.

Cinc anys després, ESCI estudia com potenciar al màxim aquesta funció depurativa del somni, que fa que el cos no tenda a l’acidificació. La contaminació atmosfèrica, els mals hàbits alimentosos o l’estrès són alguns dels causants de l’acidificació de l’organisme, que fa el cos més vulnerable a malalties, entre elles, a certs tipus de càncer.

La funció depurativa dels òrgans filtrantes (renyó, fetge i pulmons) és essencial per a evitar l’acidificació del cos. Per aquest motiu, és habitual recomanar una dieta alcalina, és a dir, amb aliments rics en potassi, magnesi o calci. Els especialistes també solen recomanar evitar substàncies com l’alcohol, el tabac o els aliments grassos.

Als hàbits per a aconseguir que el cos tendisca a l’alcalinización i no a l’acidificació, s’afig millorar la qualitat del somni. Per a aconseguir-ho, ESCI ha desenvolupat ALGAE, el primer teixit alcalí del mercat, ja que la majoria dels teixits que existeixen actualment tenen alts nivells d’acidificació.

ESCI adaptarà aquest teixit a sistemes de descans, com, per exemple, al matalaf. Així, aprofitem que el cos humà està en contacte amb un determinat teixit durant el somni, al que dediquem unes 8 hores diàries, per a estimular la funció del sistema de neteja i filtració potenciant l’alcalinización i depuració de l’organisme.