A les 12.45 d’aquest dimarts donarà inici la segona i definitiva votació de la qual, segons els càlculs del PSOE, eixirà investit Pedro Sánchez com a nou president d’Espanya, però tot depèn d’un vot ja que si un dels suports a Sánchez (167) es va al costat contrari (165) estaríem davant un empat que no resoldria la investidura.

En la primera votació va obtenir només un sí més, la votació va culminar amb 166 vots a favor, sumant els de PSOE (120), Unides Podemos (34, després de l’absència d’una diputada malalta de càncer que avui si estarà present), PNB (6), Més País (2), Compromís (1), Nova Canàries (1), Teruel Existeix (1) i BNG (1). A ells se li suma l’abstenció d’ERC (13) i EH Bildu (5). A l’altre costat els contraris a Sánchez, 165 noes de PP (89), Vox (52), Ciutadans (10), JxCAT (8), la CUP (2), Navarresa Suma (2), el PRC (1) i Coalició Canària (1). Aquestes dues últimes forces que han canviat la seua decisió de donar suport a Sánchez, i abstenir-se, respectivament, pel de votar en contra, en tots dos casos, després de conèixer el seu pacte amb ERC. Un canvi que ha causat molta sorpresa  ha sigut el de la diputada canària Ana Oramas, que ha decidit saltar-se la disciplina de partit.

Aquest mateix matí els diputats socialistes estan expressant en les xarxes socials mitjançant l’etiqueta “167 valentes” la seua convicció que, malgrat les pressions de dirigents d’altres partits, no hi haurà fissures i Pedro Sánchez aconseguirà aqueixa xifra de vots per a ser investit.

La direcció del PSOE ha promogut aquest missatge després que el portaveu adjunt de Cs en el Congrés i advocat de l’Estat en excedència, Edmundo Bal, haja animat als diputats socialistes i als d’altres grups que donaran suport a Sánchez que trenquen la disciplina de grup i voten en contra.