Amb l’arribada de l’estiu i l’operació bikini en marxa el culte al cos es dispara i els centres d’estètica afronten un dels seus millors moments de l’any. No obstant això, el que pot semblar uns tractaments simples i sense lesió per a la salut pot derivar en importants danys físics si no s’acudeix a un centre professional.

Segons dades de la Societat Espanyola de Medicina Estètica, un 16% de l’intrusisme es produeix en perruqueries i un 14% en dones autònomes que exerceixen l’estètica en les seues pròpies llars. Respecte als casos més comuns tots coincideixen: la depilació làser és la més afectada amb cremades que poden anar més enllà d’una lesió superficial.

Però la cosa no queda ací, un mal ús dels equipe d’ultrasons pot derivar en cataractes o paràlisis facials. El mateix ocorre en tractaments amb punció on la mala pràctica ha arribat a causar infeccions o reaccions al·lèrgiques. En casos així el Defensor del Pacient té molt clar quins passos ha de donar l’afectat.

Cada any són més els denunciants que acudeixen als tribunals a la recerca de justícia i d’una indemnització econòmica que a vegades ha superat els 30.000 euros. Per a evitar arribar a aquest punt, advocats i professionals estètics recomanen als consumidors demanar els títols dels seus esteticistes i informar-se del centre al que s’acudirà. I és que com diu el refranyer espanyol “més val prevenir que curar”.