turistas extranjeros

L’entrada d’una massa d’aire amb cert recorregut pel nord d’Àfrica juntament amb la intensa insolació prevista per a estos dies donarà lloc a un episodi d’altes temperatures a partir de la jornada de hui en la meitat sud peninsular.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat alerta taronja per altes de temperatures a l’interior de la província de València ja que al llarg del dia s’esperen valors que podrien aconseguir els 39 graus en zones de l’interior nord.

Durant esta jornada els cels estaran buidats i els termòmetres patiran un ascens ja que a les dos de la vesprada es registraran 33 graus.

Quant al mapa provincial veiem com l’ona de calor que assota la península afectarà més a unes zones que a unes altres. Per exemple, quant a l’interior, Aiora marcarà els 41 graus i a Requena i Ademús el termòmetre es pararà en els 38 i 39 graus respectivament. En el litoral les temperatures seran més normals encara que Alzira registrarà els valors més alts de la zona amb 36 graus.

Respecte als incendis, l’interior de la província de València es troba en nivell extrem pel que cal augmentar les precaucions. Davant qualsevol albirament, cridar al 112 que és el nombre d’emergències de la Generalitat Valenciana.

Segons Aemet este tipus d’alerta suposa un risc pel que les autoritats sanitàries recomanen evitar l’exposició al sol durant les hores de màxima temperatura així com la realització d’activitats físiques.