Zero, un jove activista intergènere ha presentat la seua candidatura, que ha sigut acceptada, per a ser reina de les festes de la localitat valenciana de Montcada. El jove ha assegurat en les seues declaracions a EFE que amb esta decisió pretén “donar visibilitat al col·lectiu i evitar que molts xiquets i xiquetes ho passen malament per la seua identitat o expressió de gènere”.

El passat 23 d’abril, l’Ajuntament de Montcada publicava un bàndol relatiu a les pròximes festes i, concretament, a l’elecció de la Reina de les festes i la seua cort d’honor. Zero va considerar encertat presentar-se a la candidatura de Reina de les festes, ja que segons ha explicat no hi ha “cap problema” per ser una persona intersexual, la identitat de la qual se situa entre tots dos gèneres.

Els grups polítics, una vegada presentada la sol·licitud de Zero, estan disposats a canviar totes les bases necessàries per a fer una festes més igualitàries. L’ajuntament de Montcada exigia uns requisits bàsics que es troben en possible rectificació: “Queden convidades totes aquelles senyoretes empadronades a Montcada que així ho desitgen, a formar part de la Cort d’Honor o ser candidata a Reina de les pròximes Festes Majors. Les interessades poden emplenar la fitxa amb les seues dades i lliurar-la en el Registre d’Entrada en l’Ajuntament fins al dia 11 de Maig”.

Des de l’Ajuntament de Montcada tot han sigut facilitats perquè Zero puga ser Reina de les festes majors i donada la repercussió mediàtica que ha sorgit és molt probable que aquest 2018 no siga l’únic any en el qual Zero isca triat reina de les festes.

El següent pas per al jove activista és “seguir lluitant per la igualtat”. La immensa majoria de la població ha donat tot el seu suport al jove i segons ha afirmat Zero “creuen que estic fent un activisme molt important per a visibilizar la diversitat de gènere, i açò m’omple molt”.

El jove intergènere ha recordat el malament que ho va arribar a passar en el col·legi per la seua identitat de gènere i espera que aquesta discriminació no torne a repetir-se. En concret Zero reivindica la llibertat de “que una persona siga home i es vestisca com un home o com vulga pel seu rol de gènere. Que puga ser reina si és el que realment sent i que ningú ho jutge per açò”. Zero espera que aquesta situació es normalitze des de tots els camps possibles.