Todo lo que debes saber si este verano tienes que ir a un aeropuerto
Un grupo de jóvenes a su llegada al Aeropuerto de Palma de Mallorca. / EFE.

Amb els aeroports d’Espanya funcionant de nou, són molts els viatgers que agafaran un avió pròximament. Ja siga per treball o plaer cal tenir en compte el nou escenari internacional per a volar en la nova normalitat.

Des de Aena han elaborat un ampli compendi amb tota la informació que s’ha de saber abans d’anar a un aeroport. El primer pas assenyalen que és consultar amb l’aerolínia l’estat del vol abans d’anar a l’aeroport. A més, han advertit que ara hi ha algunes companyies no admeten equipatge de mà en cabina. Per això, assenyalen que s’ha d’anar abans per a facturar les maletes i l’equipatge de mà.

Una vegada allí recorden que l’ús de màscara és obligatori en totes les seues instal·lacions si no és possible mantenir la distància de seguretat. Aquesta distància és de 1,5 metres ja siga en espais oberts o tancats.

ACCÉS RESTRINGIT A PASSATGERS

Els passatgers procedents de l’estranger han de lliurar en l’aeroport el Passenger Location Card. Aquesta targeta li les facilitarà l’aerolínia abans de passar un control de temperatura de Sanitat Exterior amb càmeres termogràfiques.

Una altra mesura respecte a l’era pre-COVID és relativa a l’accés dels aeroports per a evitar aglomeracions. Actualment només poden accedir a l’interior dels aeroports aquells que tinguen un bitllet d’avió. Únicament es permet l’accés per a acompanyar a passatgers que necessiten assistència o són menors d’edat. Això també s’aplica per a les eixides, per la qual cosa si t’arreplegaran recorda que hauran d’esperar-te en l’exterior de la terminal.

Consulta con tu compañía. Usa mascarilla. Distancia de seguridad. Lávate las manos. Recoge tu equipaje individualmente. No acompañantes en terminal

PECULIARITATS DE L’AEROPORT DE VALÈNCIA

  • Es tanquen la Terminal Regional i la terminal T1, en embarques. Roman oberta la terminal T2, que opera amb 4 portes d’embarque.
  • En arribades es manté la terminal T2 oberta i es deixa un corredor per a arribar al Metre i a les oficines lost and found.
  • La Terminal d’Aviació General opera a demanda.
  • Es tanca la sala vip i no es presta el servei de Meet&Assist.
  • Només roman obert el pàrquing general.
  • Serveis comercials: EL 25 de juny va obrir ALE-HOP. L’1 de juliol obrin Valencia Duty free i Starbucks. El servei de màquines vending es presta amb normalitat.