Amancio Ortega abrirá un 'low cost' de Zara en un antiguo El Corte Inglés de Valencia
Edificio comercial de la calle Colón número 1.

Adeu a El Corte Inglés, hola Inditex. L’emblemàtic edifici comercial del carrer Colón número 1 de València ja té nou propietari. El grup d’Amancio Ortega aterrarà pròximament en el centre de la capital del Túria amb Lefties, la seua botiga de roba ‘low cost‘.

Lefties ha llogat per 20 anys el 76% de l’immoble que fins ara albergava El Corte Inglés. Segons han informat des de la societat d’inversió Inbest, propietària de l’espai des de 2019, la marca més econòmica de Zara ocuparà al voltant de 5.500 metres quadrats dels 7.731 m² dels quals disposa l’edifici repartits en diverses plantes.

Encara que es desconeix quant li costarà aquesta jugada empresarial a Ortega, el contracte assenyala que “la renda acordada representarà un percentatge variable dels ingressos per vendes, amb un mínim garantit”.

QUÈ ÉS LEFTIES?

Lefties és una de les principals empreses de moda accessible a nivell nacional i internacional. Actualment opera en deu mercats: Espanya; Portugal; Mèxic; Qatar; l’Aràbia Saudita; el Marroc; Tunísia; Emirats Àrabs; Egipte; Oman; Kuwait; Andorra i Israel. A València únicament pot trobar-se en el centre comercial Bonaire.

Espai de moda de dona d’una botiga Lefties.

Lefties es dirigeix a tots els públics i edats. La companyia del Grup Inditex té així seccions de senyora, cavaller, xiqueta, xiquet i bebè amb les seues respectives línies de calçat i complements. A més, completa la seua oferta amb col·leccions homewear, roba d’esport i roba interior.

DE MARK&SPENCER A EL CORTE INGLÉS

Va ser l’any 2000 quan El Corte Inglés va comprar l’edifici que havia pertangut a la signatura britànica Mark&Spencer. No obstant això, quasi 20 anys després ho va vendre a la societat d’inversió Inbest signant un acord d’arrendament.

Al maig de 2021 El Corte Inglés va anunciar l’obertura d’un outlet en el centre de València. La nova oferta comercial planejava obrir en la planta baixa de l’immoble en substitució de la botiga Sfera.

La nova sucursal de la companyia va arribar a anunciar-se amb vinils en els aparadors amb l’objectiu d’obrir després de les vacances estivals. No obstant això, mai el van fer.

Enguany els grans magatzems més famosos d’Espanya van anunciar la rescissió el contracte i l’abandó de l’edifici. Segons van avançar, ara l’objectiu de la companyia és centrar-se en les altres dues grans superfícies situades en el mateix carrer i dedicades a moda, joieria, perfumeria, llar i tecnologia, principalment.