EDEM
Sede de EDEM junto a la escultura de Manolo Valdés.

L’emprenedoria s’ha convertit en una de les alternatives més atractives per als joves empresaris que cerquen donar eixida als seus propis negocis tant en el mercat nacional com internacional. En este nou panorama laboral cobren especial protagonisme les incubadores i acceleradores d’empresa, institucions que ajuden al fet que l’emprenedoria siga una realitat a través de plans de finançament, formació i assessorament de la mà de professionals.

Amb l’inici del curs són moltes les acceleradores i incubadores que obrin els seus processos de selecció per a decidir què startups podran desenvolupar els seus primers passos. València s’ha convertit en un referent d’aquest àmbit empresarial que compta ja amb alguns programes de gran rellevància en el sector de l’emprendedurisme.

BANKIA FINTECH (inscripció fins al 15 d’octubre)

Bankia Fintech by Innsomnia és el major centre d’innovació en obert a Espanya. Es tracta d’un projecte impulsat per Bankia i gestionat per Innsomnia amb l’objectiu de fomentar la innovació i el talent en el sector fintech. El desenvolupament del programa se centra en la incubació i acceleració de projectes de fase inicial de serveis tecnològics financers. Un mètode innovador de treball que consolida a Bankia Fintech by Innsomnia com la incubadora i acceleradora fintech de referència a Espanya.

Després de dos anys en marxa, Bankia Fintech by Innsomnia es consolida en la seua tercera convocatòria amb un 56% més de participació respecte a les anteriors edicions, comptabilitzant un total de 110 startup presentades. La procedència internacional fa que es diferencien dos programes amb una capacitat màxima de 20 projectes a l’any: el programa d’acceleració ‘early stage’, de 7 mesos de duració enfocat a empreses nacionals, i el laboratori d’innovació ‘later stage’, de 4 mesos de duració enfocat a empreses internacionals.

Resultado de imagen de go hub valencia

GOHUB TECH (inscripció oberta de manera permanent)

GoHub és el centre d’innovació oberta de Global Omnium. Ajuden les noves empreses de tecnologia a convertir-se en vertaders canviadors del joc en tecnologia de l’aigua, indústria 4.0 i ciutats intel·ligents per a crear espais més sostenibles.

GoHub ofereix els recursos d’una de les companyies d’aigua més importants del món. El valor que aporta resideix en la seua experiència, el negoci que genera i en la seua innovació tecnològica, com el demostra el fet que en 2019 va rebre el Premi Digital de l’Aigua atorgat per Water Europe.

Cerquen empreses que hagen desenvolupat un producte escalable i que es beneficien de la xarxa global de clients i socis de Global Ómnium mentre s’aporten sessions de mentoring, programes exclusius sobre gestió empresarial de l’àmbit tecnològic, etc.

La imagen puede contener: una o varias personas

LANZADERA (inscripció oberta de manera permanent)

En el Programa Lanzadera impulsat per l’empresari Juan Roig dóna suport a emprenedors perquè puguen transformar els seus projectes en realitats empresarials al llarg de nou mesos. Durant el Programa Lanzadera, instal·lat en Marina de Empresas, es mostren els fonaments d’un model de gestió contrastat mentres es rep formació en àrees fonamentals per al desenvolupament del projecte amb assessorament, mentoring i finançament.

En aquest Programa seleccionen equips que ja hagen llançat el seu producte o servei al mercat i que tinguen mètriques que demostren que el projecte té tracció. Per a projectes en fases més embrionàries recomanen el Programa Garaje. Algunes de les startups que han passat per ací són Zeleros, Lamburguesa, Singularu o Waynabox.

La imagen puede contener: una o varias personas

CORPORATE INNOVATION BY LANZADERA (inscripció oberta per a l’entrada al gener 2020)

Programa d’acceleració i incubació d’empreses conjunt entre Lanzadera i grans corporacions (Airbus, CBRE, B/S/H, Mercadona, Purina, Ribera Salud, FACSA, PlayStation i Volkswagen) que permet desenvolupar el projecte amb els millors acompanyants. Els seleccionats poden gaudir de tot el suport de Llançadora i una gran corporació gràcies a un programa equity free.

Corporate Innovation és un programa semipresencial d’11 mesos de duració en el que s’ofereix accés a finançament a través de partners que ofereixen crèdits preconcedidos de fins a 50.000€, entre altres avantatges.

TRACTION (termini d’inscripció obert per a la convocatòria de febrer 2020)

És el primer programa d’incubació d’Espanya amb formació empresarial sense cost. Esta iniciativa està impulsada i donada suport per Juan Roig per a retornar a la societat parteix del que aquesta li ha donat. Amb una duració de 14 mesos, Traction forma als seleccionats amb EDEM i els ajuda a emprendre amb Llançadora mentres un director de projectes i mentors especialitzats seguiran de prop la teua evolució.

Va dirigit a ments inquietes, exploradors en potència, cabezones i testarruts. En definitiva: persones amb una idea, projecte o empresa, i la determinació per a fer-les realitat.