(SONIA GARCÍA).- I ara què passarà amb els vacunats amb AstraZeneca? És la qüestió que planteja el col·lectiu vacunat amb el sèrum britànic. Ara, Sanitat reserva aquesta vacuna només per als majors de 60 anys. D’aquesta manera, aquells que han rebut la primera dosi, no podran rebre la segona.

La suspensió de la vacunació amb AstraZeneca en menors de 60 anys deixa a treballadors essencials sense vacunar, però també deixa en l’aire al personal docent i als policies que ja van rebre la primera dosi. Quasi 300.000 valencians s’han vacunat amb AstraZeneca i no podran rebre la segona dosi d’aquesta marca.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha proposat donar per descomptada la vacunació d’aquestes persones, amb tan sols una injecció.

Una altra de les solucions que s’està estudiant és subministrar la segona dosi d’una altra marca, combinant medicaments. Una alternativa que desaconsella l’Organització Mundial de la Salut.

La primera campanya de la vacunació a docents i policies ha tancat amb un 10% de absentisme. Des del sindicat temen que, davant la incertesa, cresca el rebuig a la vacuna.