Eren les 4.20 hores d’esta matinada quan es donava la veu d’alarma. El vaixell de càrrega italià “Gran Europa” que havia salpat de Salermo, al sud de Nàpols, estava cremant.

El vaixell de càrrega es trobava concretament a 46 quilòmetres del Parc Nacional de Cabrera, al sud de Mallorca, rumb al port de València amb 25 tripulants a bord i un total de 1.843 vehicles en el seu interior quan va haver de ser intervingut.

Segons informa EFE, un helicòpter Helimer 205 va ser l’encarregat d’evacuar a 15 membres de la tripulació fins al vaixell de l’Armada “Martín Posadillo” mentre deu d’ells van continuar en el “Gran Europa” per a col·laborar amb les labors d’extinció. A aquest helicòpter se li va sumar una segona unitat a més d’un remolcador, dos vaixells de Salvament i l’embarcació de la Guàrdia Civil de Balears.

Després de l’operació, tots els tripulants van rebre atenció mèdica encara que es van descartar lesions greus. A més, el vaixell de càrrega ja ha sigut remolcat al port de Palma de Mallorca i s’han activat plans preventius amb l’enviament del vaixell especialitzat en descontaminació “Clara Campoamor” per a evitar un mal mediambiental pel filtre de possibles abocaments tòxics.