Segons les primeres informacions, entre 30.000 i 35.000 passatgers pertanyents a de 160 vols es veuran afectats pel retard o cancel·lació dels seus trajectes degut el tancament temporal de l’aeroport d’Alacant-Elx a causa l’incendi declarat aquest dimecres en les instal·lacions i que ha afectat 1.200 metres quadrats del sostre de la terminal.

A causa d’aquest incendi l’aeroport alacantí romandrà tancat fins a les 14:00h d’aquest dijous, segons ha informat primera hora d’aquest matí Aena. És per això que s’ha demanat a els  usuaris de l’aeroport que s’abstinguen d’acudir a les instal·lacions davant l’ampliació del tancament aeroportuari.

En aquests moments es treballa en l’extinció de l’incendi que des d’ahir afecta a la coberta de la terminal. En aquests moments el foc està controlat i fitat, però encara no es pot declarar extingit, per la qual cosa continuen els treballs en la zona i el tancament de l’aeroport.

L’incendi es declarava el dimecres sobre les 14.30 hores ha afectat 1.200 metres quadrats del sostre de la terminal. La Generalitat va activar la situació 2 del Pla d’Emergència Exterior de l’aeroport de l’Altet.

Com a conseqüència de l’incendi, el trànsit aeri continua inoperatiu i ha suposat fins al moment la cancel·lació de 35 vols –14 eixides i 21 arribades–. De fet, diversos avions van ser derivats als aeroports de València i Múrcia.