Así será el Àgora del Diseño: el nuevo edificio efímero de la Plaza del Ayuntamiento
Recreación del pabellón en la Plaza del Ayuntamiento.

València tindrà des d’aquesta setmana un nou monument cultural en el centre de la ciutat: l’Àgora del Disseny. Es tracta de un pavelló sostenible que arriba per a celebrar la Capital Mundial del Disseny en la plaça consistorial i que s’inaugurarà aquest dijous, 16 de juny.

Aquest disseny, que centrarà totes les mirades, serà un espai obert a tots els públics. El seu objectiu és acostar el disseny a tots els valencians. El lloc que s’ha seleccionat per a la seua instal·lació resultarà familiar als fallers ja que se situarà on la falla municipal, just al costat de la font.

La instal·lació al complet, amb els seus 10 metres d’altura, està feta de vareta de fusta i ceràmica. El sostre de Manolo García simbolitza les ones de la mar Mediterrània i s’il·luminarà a la nit com si fora un far. A més, és un projecte sostenible en què s’ha emprat un 50% de materials reciclats; s’ha estalviat un 70% d’aigua i utilitzarà tecnologia led i de baix consum.

La inauguración del Ágora de la Plaza del Ayuntamiento está cada vez más cercaAquest monument no romandrà sempre en la Plaça de l’Ajuntament de València, solament estarà des de mitjan juny fins a finals de desembre. Això comporta, que a partir de 2023, València ho traslladarà i ho instal·larà en la Marina. Una vegada allí, se situarà de manera definitiva en el que es coneixerà com el futur Districte del Disseny.

Què es farà en l’Àgora?

A l’interior d’aquest monument es faran esdeveniments i conferències. Tot això relacionat amb el fet que València és la Capital Mundial del Disseny durant tot 2022. Algunes de les activitats se centraran en la realització de tallers, taules redones, projeccions…

Per a concretar una mica més, entre la àmplia programació que s’oferirà, podrem gaudir de la projecció de ‘Desdejuni amb diamants’; l’esdeveniment de moda de la Passarel·la Barreira; o l’exposició Play with Design’, entre altres cites.

A més, l’Àgora del Disseny comptarà amb una pantalla per a realitzar projeccions sobre el procés de construcció i temes relacionats amb València Capital Mundial del Disseny.