Mónica Oltra

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha imputat finalment a la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per la gestió realitzada del cas de abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada quan aquest exercia com a monitor de la víctima.

L’Alt Tribunal valencià ha donat així la raó a la Fiscalia Superior. Aquests ja havien assenyalat que existien indicis de fins a tres presumptes delictes que hauria comès Oltra: prevaricació; abandó de menors i omissió del deure.

Amb la imputació, Oltra haurà de declarar davant l’organisme judicial el pròxim 6 de juliol a les 10.00 hores. Segons l’acte, el TSJCV aprecia “una sèrie d’indicis plurals que en el seu conjunt fan sospitar la possible existència d’un concert entre la senyora Oltra i diversos funcionaris al seu càrrec, amb la finalitat, o bé de protegir la seua llavors parella o bé protegir la carrera política de l’aforada“.

El acte ha arribat una setmana després de conèixer-se l’escrit del Fiscal Superior. Aquest va assenyalar que existien indicis d’un possible “pla preestablit” per a ocultar els abusos. A més, també s’hauria tractat de desacreditar i “desvirtuar” a la menor tutelada “negant-li la credibilitat”. Segons la Fiscalia, aquest pla vindria d’una ordre verbal per part de Mónica Oltra per a no deixar constància escrita de la il·legalitat.

Des de l’oposició es continua reclamant la dimissió d’Oltra al capdavant del Consell. No obstant això, la líder de Compromís ha descartat la possibilitat de renunciar i manté la defensa de la seua gestió.