artistas falleros

València Activa, l’agència que coordina les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament, impartirà cursos d’anglés, valencià, gestió de pimes i ofimàtica als membres del Gremi Artesà d’Artistes Fallers amb la finalitat de millorar la seua capacitat de gestió com a empresaris. Amb esta iniciativa, “l’Ajuntament aposta per l’impuls i la consolidació d’un sector econòmic que ens fa diferents”, tal com ha manifestat hui la regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, després de reunir-se amb representants del gremi esmentat.

La regidora ha recordat que els tallers d’artistes fallers també són empreses que han de ser viables, “i per això”, ha explicat, “l’Ajuntament vol donar als artistes fallers eines de gestió com, per exemple, els cursos d’ofimàtica”.

A més, “com que volem que el barri de Ciutat Fallera siga una referència per als turistes, i que els visitants que s’acosten puguen conéixer com es fan les falles, considerem útil l’aprenentatge d’idiomes”, ha afegit.

En la primera edició d’estos cursos, que se celebraran al centre de Barris per l’Ocupació de Benicalap – Ciutat Fallera, participà un total de 60 agremiats, “una xifra que evidencia el bon acolliment d’esta formació, impulsada davant la demanda del Gremi després de la formalització del conveni col·laboratiu signat amb la Fundació Pacte per l’Ocupació el mes de febrer passat.

Sandra Gómez ha destacat que “l’Ajuntament ha de tindre l’habilitat i la capacitat suficients per a detectar les oportunitats que ens brinda la ciutat, i treballar braç a braç amb els sectors econòmics i professionals competents, com en este cas és el Gremi d’Artistes Fallers, per a traure el màxim rendiment, generar ocupació, desenvolupament i benestar per a València”.

Els cursos d’anglés, valencià, gestió de pimes i ofimàtica tindran 15 alumnes cada grup, una duració de tres mesos i s’impartiran en horari de vesprades per a respectar els horaris dels tallers. A més, encara que prioritàriament van dirigits a este col·lectiu, també hi participaran persones aturades de qualsevol sector interessades a realitzar esta formació.

BARRIS PER L’OCUPACIÓ

El procés d’inscripció per als cursos formatius s’ha gestionat íntegrament des del centre de Barris de Benicalap – Ciutat Fallera, que pertany a la xarxa de centres Barris per l’Ocupació, sorgida de la necessitat d’aproximar els servicis de València Activa a la ciutadania.

Actualment està composta per 8 oficines distribuïdes en diversos barris de València (Cabanyal, Fonteta, Rojas Clemente, Lleons, Emili Baró, Castella, Orriols i Benicalap), en les quals ja han atés més de 1.065 persones aturades en poc més de mig any.